Mbappé nehezen viseli, hogy semmi sem a tervei szerint alakul

A Brazil TNT Sport beszámolója szerint a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetősége nem tartja be a Kylian Mbappénak tett ígéreteit.

Magyar Nemzet
2022. 08. 18. 15:24
Paris Saint-Germain vs Urawa Reds Neymar Kylian Mbappé
epa10087856 Paris Saint-Germain's Neymar Jr (L) substitutes Kylian Mbappe during a friendly match against J1 league club Urawa Reds at Saitama Stadium, north of Tokyo, Japan, 23 July 2022. EPA/KIMIMASA MAYAMA Fotó: KIMIMASA MAYAMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alighogy elkezdődött a Ligue 1 újabb évada (két forduló zajlott le eddig a szezonból), máris problémákkal küszködnek a Paris Saint-Germain öltözőjében. A címvédő két sztárja, és kapott össze a Montpellier ellen 5-2-re megnyert bajnokin. A vita tárgya az volt, hogy ki rúgja a PSG-nek megítélt büntetőt. A 38. percben Mbappé vállalkozott volna a feladatra, de mivel azon a mérkőzésen már egy tizenegyest kihagyott, Neymar ellenkezett, és a francia világbajnok helyett ő helyezte a büntetőpontra a labdát, és gólt is szerzett. A L’Équipe ezután arról számolt be, hogy Christophe Galtier vezetőedző és Luis Campos sportigazgató jelenlétében a két játékos között egy megbeszélést szerveztek, hogy kibékítsék őket.

Az viszont kérdéses, hogy Mbappé mennyire fogadja el a történteket, hiszen májusi szerződéshosszabbításakor a PSG állítólag megígérte neki, hogy köré építik majd a csapatot, illetve ő lesz az első számú büntetőrúgó Neymar helyett. A hírek szerint Mbappé Campos ténykedésével sincs megelégedve, akit annak idején éppen azért alkalmaztak, hogy rávegye a franciát a maradásra.

– A problémákat a klubon belül oldják meg, de minden remekül megy – nyilatkozta Mbappé édesanyja a Kora Plusnak. Azt azonban elutasította, hogy fia és Neymar összetűzéséről beszéljen.

A két futballista között egyre feszültebb a viszony, sőt, brazil médiaértesülések szerint Mbappé elszigetelve érzi magát a csapattársaitól. A probléma hátterében a 23 éves támadó kiemelt helyzete állhat, hiszen új kontraktusa olyan jogokat biztosított neki, amelyek a többi labdarúgót nem illetik meg – ez pedig sérti a többi sztárjátékos egóját.

Mbappéét pedig az, ha nem a kedve szerint alakulnak a dolgok, ezért állítólag a brazil eladását kérte a PSG vezetőségétől. A gond csak az, hogy a brazil szélső jó formában van, két mérkőzésén három gól és három gólpassz a mérlege. Mbappé kérésén kívül jelenleg semmi sem indokolná, hogy a francia bajnok eladja a 30 éves Neymart.

 

Borítókép: Egykor közel álltak egymáshoz, napjainkban már feszült a viszont Neymar (balra) és Kylian Mbappé között (Fotó: EPA/Kimimasa Mayama)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.