A Fradi monacói hőse: Már nem csak álom a továbbjutás!

Bravúrgyőzelmet aratott a Ferencváros labdarúgó-csapata, amely az Európa-liga csoportkörének második fordulójában 1-0-ra legyőzte idegenben az AS Monacót. A gólszerző Vécsei Bálint örömmel, Dibusz Dénes kapus és Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző reálisan értékelte a sikert.

Magyar Nemzet
2022. 09. 15. 21:33
VÉCSEI Bálint; II. LAJOS
Európa-liga csoportkör - AS Monaco-Ferencváros Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török Trabzonspor ellen hazai pályán és emberhátrányban harcolt ki nagy győzelmet a Fradi a múlt héten, ezúttal pedig a kilencszer drágább keretértékű, francia bronzérmes AS Monacót sikerült idegenben legyőzni. Így két forduló után százszázalékos teljesítménnyel, hat ponttal vezeti El-csoportját a magyar bajnok.

Monacóban a csereként beállt Vécsei gólja döntött a 80. percben. A válogatott középpályás még jól érzékelhetően euforikus hangulatban nyilatkozott.

– Erről álmodtunk, megvoltak a helyzeteink, volt lesgólunk is, nem lehet azt mondani, hogy csak védekeztünk, és találtunk egy gólt – lelkendezett az M4 Sport kamerája előtt Vécsei a lefújás után. – Megérdemelt győzelem volt, stabil védekezésből megvoltak a kontráink, és amikor kellett, megtartottuk a labdát, teljesen kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. A gólunk leginkább az akaratot jellemezte, ahogy megindultunk a kontrára.

Szeretnénk továbbjutni, ezzel a céllal álltunk neki a csoportkörnek, és két győzelem után úgy érzem, ez már nemcsak egy álom, hanem meg lehet csinálni.

A meccs másik hőse kapus volt, aki hat védést mutatott be, és akadt köztük nagy bravúr is, amivel féken tartotta a Monaco támadóit: – A második félidőben lábbal tudtam védeni ajtó, ablak szituációban, az volt a legfontosabb védés. Azt gondoltam, jobbra fogja rúgni, de visszarúgta a másik oldalra, otthagytam a lábam, amiben elakadt a labda. De ez már nem csak rajtam múlott.

Dibusz reálisan értékelte a meccset, amelyen a Fradinak küzdenie kellett a pontszerzésért, az pedig külön öröm, hogy győzelem lett a vége: – Igyekeztünk tartani a labdát, amikor nálunk volt, de azt be kell látni, hogy ez csak több-kevesebb sikerrel működött, fizikailag erősek voltak. Érezni lehetett, hogy ritmust váltottak a félidőben. Az első félidő teljesen kiegyenlített volt, a másodikban be voltunk szorulva, mélyen kellett védekezni. 

Sztanyiszlav vezetőedző a nagy siker után is két lábbal a földön maradt, így a rá jellemző szenvtelenséggel állapította meg: – Jó úton járunk, most már megtettünk egy lépést előre, de ez még nem elég, folytatnunk kell. Holnap már edzés van, hiszen vasárnap kupameccset játszunk Bicskén. Egy dologban biztos jobbak voltunk: mi gólt lőttünk, a Monaco pedig nem. A legfontosabb, hogy minden csere, aki beállt, hozzá tudott tenni ehhez a győzelemhez.

Borítókép: Vécsei Bálint a gólját ünnepli (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.