Csapatkapitányunk a szurkolóknak: most már irány Split!

Úgy történt, ahogy Varga Zsolt már a mieink mérkőzése, a Montenegró elleni győzelem után megjósolta: a spanyolok simán, 9-5-re legyőzték Görögországot a harmadik negyeddöntőben, így ellenük készülhetnek a mieink az elődöntőre a Splitben zajló vízilabda-Európa-bajnokságon. Reméljük, a magyar szurkolók meghallják férfiválogatottunk csapatkapitányának óhaját. Jansik Szilárd most bár bátran világgá meri kürtölni, hogy várja a drukkereket a csütörtöki mérkőzésre.

Novák Miklós (Split)
2022. 09. 06. 20:44
Jansik SZilárd
Jansik SZilárd Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A spanyolokat tartom jelenleg a legjobbaknak, mert a leggyorsabb, legösszeszokottabb gárda, de minden együttesnek van gyenge pontja – jellemezte a magyar férfivízilabda-válogatott elődöntős ellenfelét szövetségi kapitány. A  negyeddöntő után, órákkal a Spanyolország–Görögország meccs előtt, tegyük hozzá. Ezek után mondani sem kéne, hogy kapásból rávágta, a spanyolok győzelmére számít a görögök ellen. Valahol itt kezdődik a szakértelem.

Varga Zsolt a rá jellemző aprólékossággal elemezte a Montenegró elleni meccs tanulságait, amelynek során megismételte korábbi véleményét:

– A védekezés a kulcsa a modern vízilabdának. Ezt kell a magyar tradíciókkal ötvözni, s akkor megvan az eredmény.

A szövetségi kapitány elismerte, az elődöntőbe jutással az ő válláról is lekerült a teher, hiszen így máris sikerült felülmúlni a világbajnoki szereplést. Ám az Eb-t csupán állomásnak tekinti, az eredménynél is fontosabbnak tartja, hogy fejlődjön a csapata. 

Ahogy megírtuk, a kapus és az ötgólos Jansik Szilárd volt a Montenegró elleni 11-8-as győzelem két kulcsembere.

– Jó védekezés nélkül nincs jó kapusteljesítmény sem – mondta szerényen Vogel Soma, aki tizenhat lövésből kilencet hárított. S igaza van, a társak sokat segítettek neki, tíz montenegrói lövés a magyar blokkokban halt el.

– Örülök, hogy ilyen jól jött ki, hogy Izrael ellen pihentem. Kicsit féltem, mert nekem öt nap kimaradt meccs nélkül, a legutóbbi mérkőzésem még a múlt hét szerdai volt a szerbek ellen. Örülök, hogy minden energiámat össze tudtam szedni

– mesélt a személyes érzelmeiről Jansik Szilárd, majd ő is a védekezést emelte ki, s persze dicsérte Vogel Somát.

Jansik az Európa-bajnokságra érdemelte ki a csapatkapitányi tisztséget, s Montenegró ellen a mieink legeredményesebb játékosa volt öt góllal. Kérdésünkre, hogy mit tartogat még neki a torna, így felelt: – Bízom benne, hogy megnyerjük az elődöntőt, az a következő lépcsőfok. Csomóan kérdezték, barátok, ismerősök, hogy mikor van az elődöntő, mert kijönnének Splitbe. Mindenkit óva intettem, mondván, várjunk még, de most már elmondhatom, hogy mikor lesz az elődöntő.

Akkor tehát irány Split!

Az se szegje a drukkerek kedvét, hogy az előrejelzések szerint éppen csütörtökre elromlik az idő. Ha hihetünk a meteorológusoknak, akkor szombatra, a döntő napjára viszont visszatér a nyár, aminek Splitben semmi jele sincs, hogy véget akarna érni.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, a negyeddöntő eredményei:
Magyarország–Montenegró 11-8, magyar gólszerzők: Jansik 5, Manhercz 2, Német, Angyal, Konarik, Zalánki 1-1.
Olaszország–Franciaország 16-6
Spanyolország–Görögország 9-5
Horvátország–Grúzia 15-5.

A csütörtöki elődöntők programja:
Magyarország–Spanyolország 18.00
Olaszország–Horvátország 20.30.

Borítókép: Jansik Szilárd lőni készül, aztán ejtés lett belőle (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.