Ilyet még nem tett Marco Rossi: a ZTE-től hívott be játékost

A sérült Nagy Zsolt távollétében újoncként a zalaegerszegi Mocsi Attila kapott meghívót Marco Rossitól a magyar labdarúgó-válogatott következő két mérkőzésére készülő keretbe. A Németország (szeptember 23.) és Olaszország (szeptember 26.) elleni Nemzetek Ligája-találkozókra újra a többiekkel készülhet Varga Kevin, akinek Kerkez Miloshoz hasonlóan az a feladata, hogy az ugyancsak sérült Sallai Rolandot pótolja.

2022. 09. 14. 13:53
Mocsi Attila
Mocsi Attila Forrás: MLSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Rossinak mindenekelőtt két sérült alapemberét kellett pótolnia, Nagy Zsoltot és Sallai Rolandot. A Puskás Akadémia balhátvédje még a portugál Vitoria Guimaraes elleni konferencialiga-selejtező-mérkőzésen szenvedett térdsérülést, a felépülése négy hónapot vesz igénybe, tehát szerencsés esetben novemberben tér vissza. A Freiburg szélsőjét a Leverkusen elleni német bajnokin rúgta arcon a német válogatott Jonathan Tah, végül mégis meg kellett műteni, a beavatkozásra kedden került sor, Sallainak négy hetet kell kihagynia.

A védelembe újoncként a zalaegerszegi Mocsi Attila kapott meghívót, de nem valószínű, hogy kezdő lesz bármelyik meccsen. Ez a feladat sokkal inkább Botka Endrére vagy Fiola Attilára hárulhat, mindketten szerepeltek már balhátvédként a klubjukban és a válogatottban is.

A 22 éves Mocsi Attila a felvidéki Lakszakállason született, utánpótláskorú játékosként került Győrbe, majd 2017–20 között három évig a Fehérvár, utána pedig a Haladás játékosa lett, Szombathelyről vásárolta ki a ZTE idén januárban. Az utánpótlás-válogatottakban az U16-os korosztálytól kezdve rendszeresen szerepelt.

a válogatott keret mostani névsorát magyarul sorolta fel. Az is előre kiszivárgott, hogy Kleinheisler László is tagja a csapatnak, aki a Nemzetek Ligájában júniusban csak az Anglia elleni hazai meccsen játszott, Kalmár Zsolt a sérüléséből felépülve viszont még nem nyerte vissza a csúcsformáját, ő most még hiányzik. A legutóbbi, júniusi keretből Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Spandler Csaba (Puskás Akadémia) és Schön Szabolcs (Mol Fehérvár) sem kapott ezúttal meghívót, noha Sallói kiváló formában játszik a tengerentúlon.

A keret többi tagja az előzetes várakozásoknak megfelelően tagja a keretnek.

– Nem sírunk visszamenőleg, értelmetlen panaszkodni a távol maradók miatt. Meg kell kísérelni őket pótolni, de nem tudom letagadni, hogy és Nagy Zsolt, akik az előző mérkőzéseken az alapemberek közül is a meghatározók közé tartoztak, nagyon hiányoznak. Remélem, sikerül őket helyettesíteni – folytatta Rossi immár olaszul.

Magyarország jelenleg vezeti a Nemzetek Ligája 3. csoportját. Adódott a kérdés, mi a kapitány célja: az első hely vagy a bennmaradás, tehát a negyedik hely elkerülése.

– Az ellenfelek alázatra késztetnek minket, a Barcelona ellen győztes Bayern Münchenben például hét német válogatott lépett pályára.

Én is tudok számolni, ha Anglia nem nyeri meg mindkét mérkőzését, akkor bennmaradunk.

Nem lettünk fenoménok, de azt várom, hogy megmutassuk, senkitől sem ijedünk meg – fogalmazott Rossi, hozzátéve, az olaszok elleni hazai meccsen a csapata ismét számíthat a szurkolók támogatására, a jegyek ugyanis egy nap alatt elfogytak, ahogy a kapitány fogalmazott, vitték a belépőket, mint a cukrot.

Rossi nem tart attól, hogy a Ferencváros játékosai túlzottan le lennének terhelve, hiszen a klub magyar válogatott játékosai nem szerepelnek minden meccsen kezdőként, Sztanyiszlav rendszeresen rotálja a csapatot. Annak viszont kimondottan örül a kapitány, hogy Szoboszlai Dominik visszanyerte a formáját és az edzőváltás után ismét élvezi a bizalmat az RB Leipzigben.

– Dominik képességeivel mindig tisztában lehettünk, az utóbbi időben harcosságban fejlődött sokat. Már az angolok elleni, kinti meccsen, Wolverhamptonban is láthattunk tőle olyat, amit korábban elvétve: nyolcvan méteres sprint végén mentette meg a csapatot a góltól. Nem is vitás, hogy a válogatott nagy erőssége – méltatta Szoboszlait a kapitány.

Rossi kerete

Kapusok:
(Ferencváros), (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Hátvédek: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), (Ferencváros), (Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK), (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE), Orbán Willi (RB Leipzig), (Fenerbahçe FK)
Középpályások: Baráth Péter (DVSC), (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), (AC Pisa), Nego Loic (Fehérvár FC), (Union Berlin), Styles Callum (Millwall), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Csatárok: (Ulszan Hyundai), (Philadelphia Union), (FC Basel), (RB Leipzig), Vancsa Zalán (Lommel SK), Varga Kevin (Hatayspor)

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, az állás négy forduló után:
1. Magyarország 7 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 4, 4. Anglia 2.

Az 5. és a 6. forduló programja:

Szeptember 23.:
Németország–Magyarország
Olaszország–Anglia
Szeptember 26.:
Magyarország–Olaszország
Anglia–Németország

Borítókép: Mocsi Attila az utánpótlás-válogatottakban rendszeresen szerepelt (Fotó: MLSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.