Ancelotti gratulált Benzemának, a riválisok csendben maradtak

Hiába kapta meg az Aranylabdát hétfőn Karim Benzema, a francia csatárt méltató üzenetek nem lepték el a közösségimédia-felületeket, leginkább csak a klubjához, a Real Madridhoz kötődő játékosok gratuláltak neki.

Magyar Nemzet
2022. 10. 18. 7:30
Karim Benzema Aranylabda
Fotó: FRANCK FIFE Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoknak megfelelően kapta meg az Aranylabdát, amit az új szabályok szerint már nem a naptári évben nyújtott teljesítményt figyelembe véve, hanem egy bajnoki idényben mutatott produkció alapján ítélnek oda. A francia csatár pedig az előző szezonban szárnyalt, 46 mérkőzésén elért 44 góljával spanyol bajnoki címhez és Bajnokok Ligája-győzelemhez segítette a Real Madridot.

Bár előzetesen több labdarúgó – köztük a második helyen végzett és a tavalyi győztes – is elismerte, hogy idén Benzemának járna az Aranylabda, a hétfői díjátadó ceremónia után nem lepték el a közösségi médiát a gratuláló üzenetek. Leginkább madridi kötődésű futballisták posztoltak, de az egykori csapattárs a harmadik helyen végzett Messi és Mané nem. igen, a lengyel gólgyáros a díjátadón készült fotók mellé írt szövegben viszont meg sem említette Benzemát, csak a saját támogatóinak, illetve a szervezőknek mondott köszönetet. Lewandowskit idén a legjobb támadónak járó Gerd Müller-trófeával ismerték el, és hiába évek óta a díj egyik fő várományosa, az Aranylabdát továbbra sem kapta meg, de a 34 éves futballista mindenkit figyelmeztetett, ő továbbra sem hagyja abba a játékot.

Lewandowski az Aranylabda átadását faarccal nézte végig:

Carlo Ancelotti ugyanakkor nem feledkezett meg a gratulációról, s Benzema mellett Thibaut Courtois-t is méltatta, aki a legjobb kapusnak járó Lev Jasin-díjat kapta meg. A Real Madrid vezetőedzője a Twitter-oldalán üzent tanítványainak:

„Megtiszteltetés, a világ legjobb kapusát és az aranylabdás játékost edzeni. Gratulálok a barátaimnak, Thibaut-nak és Karimnak.” – írta az olasz mester.

Az AS Roma trénere, José Mourinho a díjátadón egy videóüzenetben az egekig magasztalta egykori játékosát:

– Karimnak fantasztikus személyisége van. Igazi csapatjátékos, nem önmaga vagy az Aranylabda megszállottja, és nem az foglalkoztatja, hogy több gólt szerezzen, mint A, B, esetleg C futballista. Ő egyszerűen csak egy csapatjátékos, aki olyan szintre fejlődött, hogy az Aranylabda neki ítélése mára természetesnek tűnik.

Az egykori csapattárs, a ma már a Manchester Unitedban szereplő egy Benzemával készült közös fotót osztott meg az Instagramon, ezzel a felütéssel: „Gratulálok, testvérem! Megérdemelted. Micsoda játékos!”

A 2010 és 2015 között a Real Madridnál futballozó Sami Khedira egy fotót osztott meg, amelyen saját magán kívül Benzema, Cristiano Ronaldo és szerepel.

„Nem egy, nem kettő, hanem három aranylabdás van a képen! Nem lehetnék ennél büszkébb! Ennyi évnyi türelmes várakozás után végre megkaptad, amiért keményen megdolgoztál. Gratulálok, barátom!”

Maga a győztes ennyit írt: „A nép Aranylabdája.”

Borítókép: Karim Benzema az Aranylabdával (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.