Történelmi sikert ért el a magyar lovassport

A távlovaglásban a lovas a lovával viszonylag hosszú távokat tesz meg, versenyszinten ez 100-120 vagy akár 160 kilométer is lehet. Ebben a szakágban az egyik legtehetségesebb magyar lovas, dr. Fekete Patrícia több mint nyolcezer versenyző közül jelenleg vezeti a nemzetközi szövetség kombinációs világranglistáját Janita de San Jose nevű lovával. Hogyan érte el fiatal kora ellenére ezt az egyedülálló sikert? Az Origo Sportnak adott interjúból kiderül.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 19. 17:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor hatévesen elkezdtem lovagolni, akkor a szüleim folyton hordtak a lovardába. Édesanyám nagyon sokat segített abban, hogy eljussak idáig – mesélte az Origónak dr. Fekete Patrícia.

A lap megkérdezte tőle, hogy melyik teljesítményére a legbüszkébb, mire így felelt:

Jelen pillanatban azt mondanám a legutóbbi versenyemen, a Fiatal Lovak Világbajnokságán elért 12. helyezésemre vagyok a legbüszkébb, mert egy elég nehéz lovaglású lóval értem el ezt az eredményt. Ráadásul már az is nagy szó volt, hogy egyáltalán kijutottunk a vb-re, ahol nagyon nehéz pálya mellett számos profi lovas képviseltette magát. Arabok, spanyolok, akik a távlovaglásban a világ élvonalába tartoznak. Így magyar viszonylatban sikerült egy nagyon jó eredményt elérnünk.

Arról, hogy miként sikerült a nemzetközi szövetség (FEI) kombinációs világranglistájának élére kerülni, így nyilatkozott a versenyző:

„A ranglista úgy állt össze, hogy az egész évben a befejezett versenyekért kaptunk pontokat, attól függően, hogy hány induló volt, milyen helyezést értünk el, milyen kaliberű volt a verseny. A világbajnokságért például nagyon sok pontot lehetett kapni. Ezek alapján pedig mi voltunk eddig a legsikeresebbek a szezonban. Ebben a kombinációs világranglistában összesen nyolcezer induló van.

Ez nagyon nagy dolog, teljesen egyedülálló, mivel magyar lovas még soha nem állt ilyen magasan a ranglista élén, de nemcsak távlovaglásban, hanem más szakágakban sem

– mondta az Origónak dr. Fekete Patrícia.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Fekete Patrícia és lova, Janita de San Jose (Fotó: Fekete Patrícia)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.