Michelisz Norbert szenzációs hétvégéje a halálra ítélt sorozatban

Michelisz Norbert a pénteki második hely után szombaton futamot nyert Bahreinben. A magyar pilóta a túraautó-világkupa (WTCR) korábbi idei helyszínein nem állhatott dobogóra, az utolsó előtti esélyét megragadta, mielőtt megszűnik a sorozat.

Magyar Nemzet
2022. 11. 12. 9:43
FIA World Endurance Championship - 8 Hours of Bahrain
MICHELISZ Norbert (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, portrait, AZCONA Mikel (ESP), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, portrait during the WTCR - Race of Bahrain 2022, 8th round of the 2022 FIA World Touring Car Cup, on the Bahrain International Circuit from November 10 to 12 in Sakhir, Bahrain (Photo by Alexandre Guillaumot/DPPI/LiveMedia/NurPhoto) NO USE FRANCE. NO USE GERMANY. NO USE HUNGARY. NO USE CHINA. NO USE SPAIN.NO USE FRANCE Fotó: AFP/DPPI/LiveMedia/NurPhoto/Alexandre Guillaumot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2019-ben, a sorozat utolsó igazán jó évében lett a WTCR bajnoka. A túraautó-világkupa azóta a koronavírus-járvány és egyéb gazdasági okok miatt már csak szenvedett, s az idei szezon végén meg is szűnik.

Magyar részvételből nem volt hiány a WTCR utolsó előtti állomásán, Bahreinben, a kétfutamos versenyhétvége pedig Michelisz számára igazán jól sikerült.

A Hyundai versenyzője a pénteki első futamon másodikként ért célba, majd szombaton a hetedik helyről indulva győzni tudott.

Az első körben szerencséje is volt a magyar pilótának, óriási káosznak köszönhetően nyert sok pozíciót, de a győzelemhez klasszis előzést is be kellett mutatnia Esteban Guerrieri ellen.

Michelisz az utolsó szezon korábbi helyszínein nem tudott dobogóra állni.

– A pályával egymásra találtunk, a hétvége első pillanatától magabiztos voltam. Próbáltam okosan versenyezni, jól rajtoltam, és volt egy kis szerencsém is, hogy ott találtam magam Esteban mögött. Utána vártam a megfelelő pillanatra, hogy meglepjem – fogalmazott Michelisz Norbert, s argentin riválisa elismerte, hogy valóban váratlanul érte a futamgyőzelemről döntő előzési kísérlet.

Michelisz a győzelemmel az ötödik helyre jött fel a pontversenyben a szaúd-arábiai záró hétvége előtt.

Tassi Attila (Honda) az első futamon elért kilencedik hely után a második versenyen kiesett, a Zengő Motorsport két pilótája közül Nagy Dániel 11. és 10., Boldizs Bence 13. és 11. hellyel zárta a bahreini állomást.

Borítókép: Michelisz Norbert (balra) mindkét bahreini futam végén a dobogón ünnepelhetett (Fotó: AFP/DPPI/LiveMedia/NurPhoto/Alexandre Guillaumot)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.