Milyen világbajnokság? Itthon rangadóval folytatják

A labdarúgó NB II-ben rövid szünet után még folytatódik a játék, három fordulót is rendeznek a katari futball-vb alatt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 26. 6:55
Gyirmót
Fotó: gyirmotfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Katarban zajló világbajnokság miatt az élvonalbeli bajnokságok világszerte szünetelnek, a hazai másodosztály csapataira három-három mérkőzés is vár a vb alatt, még december első két hétvégéjén is pályára lépnek.

Szombaton rangadóval kezdődik az NB II tizennyolcadik fordulója: a Gyirmót FC Győr az ötödik, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a negyedik helyről várja a kora délutáni mérkőzést. Előbbi a tavalyi kiesés után azonnal visszakerülne az NB I-be, utóbbi tavasszal jó pozícióban állt a feljutásért zajló harcban, amikor sokat vitatott körülmények között elveszítette vezetőedzőjét. Ha nem döntetlen születik a forduló nyitómeccsén, akkor annak győztese legalább egy napig feljutást érő helyen áll majd a tabellán.

Az éllovas DVTK is Győrben lép pályára, vasárnap a nyolcadik pozícióban álló ETO vendége lesz. A döcögős kezdés után a miskolciak beindultak, és jó úton haladnak egyértelműen kitűzött céljuk, a feljutás felé.

A második helyen álló Pécs a Baranya megyei presztízsmeccsen, a Szentlőrinc ellen is megőrizné idénybeli veretlenségét, míg a Bognár György távozása óta magához tért MTK a jó rajtját követően összeomlott Kazincbarcika otthonában lép pályára.

NB II, 18. forduló

Szombat

Gyirmót–Szeged 13.00

Vasárnap

Kazincbarcika–MTK 13.00
Soroksár–Budafok 13.00
Siófok–Mosonmagyaróvár 13.00
Nyíregyháza–Csákvár 13.00
Pécs–Szentlőrinc 15.00
Ajka–Dorog 15.00
Tiszakécske–Békéscsaba 15.00
Haladás–Kozármisleny 15.00
ETO FC Győr–DVTK 15.00

Az élcsoport állása: 1. DVTK 37 pont, 2. Pécs 33, 3. MTK 31, 4. Szeged 31, 5. Gyirmót 30.

Borítókép: Fontos meccsre készül a Gyirmót (Fotó: gyirmotfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.