Pérez kiakadt Verstappenre: most megmutatta a valódi arcát

Eddig a külső támadások miatt kellett magyarázkodnia a Formula–1-es Red Bull istállónak, a vasárnapi Brazil Nagydíj után viszont belső konfliktusokkal kell megküzdeniük. Sergio Pérezt elszomorította kétszeres világbajnok csapattársa, Max Verstappen viselkedése.

2022. 11. 14. 15:10
Formula One Grand Prix of the Netherlands
epa10156459 Mexican Formula One driver Sergio Perez of Red Bull Racing (L) and Dutch Formula One driver Max Verstappen of Red Bull Racing (2-R) arrive for the third free practice session of the Formula One Grand Prix of the Netherlands at Circuit Zandvoort, in Zandvoort, the Netherlands, 03 September 2022. The Formula One Grand Prix of the Netherlands will be held at the Circuit Zandvoort race track on 04 September 2022. EPA/CHRISTIAN BRUNA Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi Brazil Nagydíj egyáltalán nem a Red Bull elképzelései szerint alakult. A Mercedes teljesítménye tovább javult, George Russell egyetlen hibát sem vétve kormányozta be autóját az első helyen a célba . A bikák versenyzői eközben hiába indultak a második sorból, részben Lewis Hamiltonnal (Mercedes) való ütközése miatt egyikük sem volt igazán esélyes a futamgyőzelemre, sőt még a dobogós helyezésektől is messze jártak, és csak a hatodik, illetve a hetedik helyen futottak be Verstappen, Sergio Pérez sorrendben.

Verstappennek azon kívül, hogy hajtja a versenyzői ösztöne a győzelem felé, sok oka már nincs a csatározásra, mivel a világbajnoki címet is elhódította, emellett és Sebastian Vettel (Aston Martin) rekordját is megdöntötte, emellett a munkaadója is a legjobbnak bizonyult a konstruktőrök között. A kétszeres világbajnok holland csapattársának, Péreznek ellenben még az ezüstérem megszerzése a célja, vasárnap éppen emiatt robbant ki balhé a két pilóta között.

A verseny hajrájában Verstappen még Pérez mögött autózott, de a Red Bull arra kérte utóbbit, engedje el a társát, aki így megpróbálhatta elkapni Fernando Alonsót (Alpine) és a tabella második helyéért szintén harcban lévő Charles Leclerc-t (Ferrari), hogy pontokat vegyen el tőle. Igen ám, csakhogy Verstappen nem tudta megelőzni egyiküket sem, ezért a csapattal történt egyezség szerint a csapattársát vissza kellett volna engednie maga mellé. A regnáló világbajnok figyelmen kívül hagyta a kérést, és szólt, többet ezt ne kérjék tőle, mivel jó oka van rá, hogy nem hagyja magát megelőzni. Ezt azonban nem volt hajlandó elárulni.

– Megvolt az oka, hogy miért döntöttem így – kezdte mondókáját Verstappen. – Azt hiszem, jól jártunk vele, hogy leültünk és megvitattuk az egészet, most már továbbléphetünk. Ha Abu-Dzabiban szüksége lesz több pontra, és segítségre szorulna, akkor ott leszek neki.

Pérez viszont nehezen fogadta el a történteket, a rádióban úgy fogalmazott, Verstappen ezzel megmutatta, ki is ő valójában. A futam után pedig arról beszélt, fogalma sincs, csapattársa milyen okokra utalt, kérdezzék meg inkább tőle. 

– Nincs sok mondanivalóm, meglepetésként ért az eset. Ez csalódást keltő azok után, amit én megtettem érte. Kétszeres világbajnok, ezt nekem köszönheti – nem fogta vissza magát a 32 éves versenyző.

Míg a Red Bullnál a konfliktusok elsimításán dolgoznak, a Mercedesnél örömünnep kezdődött. Vasárnap eldőlt, hogy az elmúlt években végig domináló istálló idén sem marad futamgyőzelem nélkül, Brazíliában pedig duplán örülhettek, tekintve, hogy Russellt az első, Hamiltont a második helyen intették le. A fiatalabbik brit könnyek között, zsebkendők után kutatva tudatosította, hogy pályafutása során először nyert a királykategóriában.

– Amikor megláttam, hogy a pályára küldték a biztonsági autót, akkor kicsit aggódni kezdtem, hogy nehéz lesz a futam vége. Lewis rendkívül gyors volt, és komoly nyomás alá helyezett engem. De elképesztő érzés, hogy nyerni tudtam, nagyon büszke vagyok! A csapat minden tagjának köszönettel tartozom, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez – hálálkodott a 24 éves versenyző. – Érzelmi hullámvasúton mentünk keresztül a mostani idényben, ez a futam pedig kemény csatát hozott. A levezető körön minden emlékem előtört bennem, a gokartos időkre, az édesanyámra, a családomra, barátnőmre és a menedzseremre gondoltam – tette hozzá.

Az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjat az előttünk álló hétvégén rendezik.

 

Borítókép: Sergio Pérez (balra) és Max Verstappen (Fotó: EPA/Christian Bruna)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.