Willi Orbán és Szoboszlai Dominik a nyolcaddöntőért játszik Varsóban

Az utolsó forduló következik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportjaiban. A szerdai játéknapon csak két továbbjutó hely kiadó, az egyikért a magyarokat is bevető RB Leipzig játszik Varsóban az ukrán Sahtar Donyeck ellen, a sikerhez már egy döntetlen is elég a számára. A másikért az AC Milan és a Salzburg vív ki-ki meccset Milánóban.

Magyar Nemzet
2022. 11. 02. 9:00
RB Leipzig - Borussia Dortmund Szoboszlai Dominik
10 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 6, RB Leipzig - Borussia Dortmund at the Red Bull Arena. Leipzig's Dominik Szoboszlai (l) celebrates with Emil Forsberg (r) and Timo Werner after scoring the 2:0 goal. Photo: Robert Michael/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/ROBERT MICHAEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma van a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapja, véglegessé válik a továbbjutók mezőnye. A három magyart is foglalkoztató RB Leipzig miatt itthon az F csoport szereplését kísérheti a legnagyobb érdeklődés. a súlyos térdsérülése miatt ebben az idényben már nem védhet, és viszont továbbra is biztos pontja a csapatnak. A lipcseiek a múlt héten hazai pályán legyőzték a Real Madridot, majd bajnoki meccsen a Leverkusent is. Utóbbi mérkőzés nyögvenyelősen indult, ám később belelendült a Leipzig.

– A vezető gól nagyon fontos volt, mert könnyebbé tette az életünket – mondta Willi Orbán a klub honlapján. – Nagyon erős a hazai mérlegünk, de szerdán kemény meccs vár ránk idegenben a Sahtar ellen. Győzni akarunk Lengyelországban, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe. Jó teljesítményre lesz szükségünk, mint minden harmadik napon jelen pillanatban.

RB Leipzig vs VfL Bochum
Fotó: EPA/Filip Singer

Az ukrán Sahtar a háború miatt játssza a BL-meccseit Varsóban, Willi Orbán számára pedig a lengyelországi meccs azért is különleges lehet, mert édesanyja lengyel származású, és mielőtt a magyar válogatottban való szereplés mellett döntött, az is felvetődött, hogy lengyel színekben futballozzon. Az utolsó forduló előtt egyedül a Real Madrid továbbjutása biztos a csoportból, a második helyért a Sahtar és a Leipzig küzd. A németek három ponttal jobban állnak, tehát nyerniük nem kell Varsóban, a vereséget viszont mindenképpen el kellene kerülniük, mivel pontazonosság esetén a Sahtar állna jobban az egymás elleni eredmények miatt. A csoport másik mérkőzésén a címvédő Real Madridnak a csoportelsőséghez arra van szüksége a nyeretlen Celtic Glasgow ellen, hogy legalább annyi pontot gyűjtsön, mint a Leipzig.

 

Ezen a játéknapon még egy továbbjutó hely kiadó, az E csoportban ki-ki meccset játszik az olasz bajnok AC Milan és az osztrák Salzburg. A Serie A címvédője előnyösebb helyzetben van, mert már akkor is továbbjut a tizenhat közé, ha hazai környezetben elkerüli a vereséget. Az már korábban eldőlt, hogy ebből a négyesből a Chelsea megy tovább csoportelsőként. A G csoportban már mindent eldőlt: Manchester City, Dortmund, Sevilla, Köbenhavn a sorrend. A H jelű négyesben a csoportelsőség mellett az a kérdés, hogy a már nyolcaddöntős Paris Saint-Germain és Benfica mögött a Juventus vagy a Maccabi Haifa kerül át az Európa-ligába. Kettejük összevetésében a Zebrák jobb gólkülönbségüknek köszönhetően jelenleg előrébb vannak; a Juve a PSG-t, a Maccabi a Benficát fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló. A szerdai program. E csoport: Chelsea (angol)–Dinamo Zagreb (horvát) 21.00, AC Milan (olasz)–Salzburg (osztrák) 21.00 (tv: Sport 1), a csoport állása: 1. Chelsea (már továbbjutott) 10 pont, 2. AC Milan 7, 3. Salzburg 6, 4. Dinamo Zagreb 4; F csoport: Real Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) 18.45 (tv: Sport 2), Sahtar Doneck (ukrán)–RB Leipzig (német), Varsó 18.45 (tv: Sport 1), a csoport állása: 1. Real Madrid (már továbbjutott) 10 pont, 2. RB Leipzig 9, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Celtic Glasgow 2; G csoport: Manchester City (angol)–Sevilla (spanyol) 21.00 (Sport 2), FC Köbenhavn (dán)–Borussia Dortmund (német) 21.00, a csoport állása: 1. Manchester City (már továbbjutott) 11 pont, 2. Borussia Dortmund (már továbbjutott) 8, 3. Sevilla 5, 4. FC Köbenhavn 2; H csoport: Juventus (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 21.00 (M4 Sport), Maccabi Haifa (izraeli)–Benfica (portugál) 21.00, a csoport állása: 1. Paris Saint-Germain (már továbbjutott) 11 pont (14-6), 2. Benfica (már továbbjutott) 11 (10-6), 3. Juventus 3 (8-11), 4. Maccabi Haifa 3 (6-15).

Fotó: Szoboszlai Dominik sokat tehet azért, hogy az RB Leipzig továbbjusson a BL-ben (Fotó: AFP/Robert Michael)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.