A horvátok nem félnek Messitől, a világbajnoki trófea az álmuk

Kedden este folytatódik a katari labdarúgó-világbajnokság, már az elődöntők következnek. Elsőként Argentína és Horvátország csap össze egymással, majd szerdán Franciaország Marokkóval mérkőzik meg a vasárnapi fináléért. A keddi találkozó résztvevői megtartották az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatójukat, a horvátoknál természetesen téma volt Lionel Messi szerepe az ellenfélnél.

Magyar Nemzet
2022. 12. 12. 16:57
null
Croatia's coach Zlatko Dalic and Croatia's midfielder Ivan Perisic give a press conference at the Qatar National Convention Center (QNCC) in Doha on December 12, 2022, on the eve of the Qatar 2022 World Cup semi final football match between Argentina and Croatia. (Photo by JACK GUEZ / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horvátország négy éve Oroszországban ezüstérmet nyert, és most ismét ott áll a döntő kapujában. Ehhez kedden este 20 órakor Argentínán kell túljutnia, amely szintén roppant éhes a sikerre. A két csapat 2018-ban a csoportkörben találkozott egymással, akkor a horvátok simán nyertek 3-0-ra, de ennek most nincsen semmi jelentősége. A mérkőzést megelőző napon tartott szokásos sajtótájékoztatót Zlatko Dalic szövetségi kapitány is a múlt felidézésével kezdte:

– Óriási tett a mi válogatottunktól, hogy egymás után két világbajnokságon is elődöntős lett. Most a nagyszerű Argentína és ellen játszunk. Rajtuk nagyobb a nyomás, mint rajtunk. Elemeztük őket, tudjuk, hogyan játszanak és milyen irányba szeretnék vinni a játékot, de mint mindig, most is optimista vagyok. Nem fogunk alkalmazkodni ellenfelünkhöz, a saját játékunkat szeretnénk játszani. A csapat erőállapota annak ellenére kiváló, hogy két hosszabbításos meccset tudhatunk magunk mögött, ezen nem fog múlni a továbbjutásunk. Négy évvel ezelőtt is mindenkinek megadtuk az álmodozás jogát, és példánkkal másokat is bátorítottunk, hogy a kis válogatottak is el tudnak érni valamit. Erre most kiváló példa Marokkó, joga van reménykedni, ahogy Horvátországnak is.

 

Zlatko Dalic kérdésre válaszolva elmondta, hogy természetesen látta Argentína hollandok elleni negyeddöntőjét, és nem szeretné, ha a kedd esti találkozón is annyira sok lenne a párharc és parázs a hangulat. 

– Kielemeztük a meccset, láthattuk, hogy Messi remek formában van, képes egyedül eldönteni a mérkőzést, de azt is láttuk, hogy a társai támogatják – magyarázta a szövetségi kapitány. – A vezetés után nem számítottak rá, hogy Hollandia visszajön, ezért holnap még erősebb Argentínára számítok. Az elődöntőt a világ egyik legjobb válogatottja és a futballtörténelem egyik legjobb játékosa ellen fogjuk játszani.

 

A játékosokat az angol Tottenham Hotspur csatára, Ivan Perisic képviselte a sajtótájékoztatón, és ő is elmondta, hogy szép eredmény az újabb elődöntő, de ez nem álmaik netovábbja, a döntő és persze a világbajnoki cím a cél. 

– Argentína nagyszerű csapat, labdarúgói pedig száz százalékot nyújtanak, amikor a hazájukért kell játszaniuk – jelentette ki. – De sok múlik rajtunk is. Ha nem félünk és úgy játszunk, mint Brazília ellen, akkor nem lesz gond. Néhány napja láthattuk, hogy Portugália kiesett Cristiano Ronaldóval. Ötször volt világbajnokságon, de nem tudta megnyerni. Messi is ötödször próbálkozik, így biztosan mindent belead a győzelemért, de mi is meg akarjuk nyerni, szóval mindent beleadunk! Most, hogy látjuk, meddig jutott Marokkó, elmondhatjuk, hogy jó munkát végeztünk, és ha ebben a ritmusban folytatjuk, továbbra is segítjük a védelmet, akkor a trófeát is megnyerhetjük!

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Zlatko Dalic és Ivan Perisic a horvátok sajtótájékoztatóján (Fotó: AFP/Jack Guez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.