A visszataszító Salt Bae-ügy Lionel Messi számára is egyre kínosabb

Az egész világot felháborította a Salt Bae néven ismert török hentes (sztárséf?) viselkedése a katari vb-döntő után, amikor is az ünneplő argentin labdarúgók elől lopta el a figyelmet és még a vb-trófeát is, amit a szabály szerint meg sem érinthetett volna. Sokak szemében Lionel Messi hőssé vált, amikor látványosan elutasította az őt is rángató ripacs celebet, de azóta előkerült egy videó, ami még Messit is kellemetlen helyzetbe hozza. Ahogy a FIFA elnöke, Gianni Infantino is magyarázkodhat Salt Bae miatt, aki sóval és show-val mérgezi a futballvilág elitjét.

2022. 12. 23. 14:00
Salt Bae és Messi
Salt Bae és Lionel Messi Forrás: Twitter / Salt Bae
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit keresett Salt Bae a nemzetközi szövetség, a FIFA által kiállított hivatalos akkreditációval a nyakában a pályán a katari vb-döntőben? Hogy történhetett meg, hogy zaklatta a vb-címet megszerző argentin játékosokat az ünneplés közben, és még is kénytelen-kelletlen összeállt vele egy közös képre? Hogyan vette a bátorságot Salt Bae arra, hogy a magasba emelje a vb-trófeát, amelyet a szigorú szabályok szerint csak nagyon kevesen érinthetnek meg, a győzteseken kívül például csak FIFA-tisztviselők és államfők – celeb hentesek pont nem. Sok a megválaszolatlan kérdés és nagy a felháborodás Salt Bae miatt, aki az őt Katarban elutasító Messit is kompromittálja.

Mit művelt Salt Bae a katari vb-döntő után?

Többek közt odapofátlankodott a vb-döntő egyik argentin hőse, a franciák ellen gólt és gólpasszt jegyző Ángel Di María mellé, később pedig a vb-trófeát szó szerint kitépte Cristian Romero kezéből, aki közben a kisfiát is a kezében tartotta. Salt Bae mutatta az egyéves gyereknek, hogy „nem, nem, öcsi, ez most az enyém”, majd megpuszilta és a magasba emelte a vb-trófeát, amelyet meg sem érinthetett volna:

Salt Bae természetesen a legnagyobb argentin sztárra is vadászott, ám Lionel Messi eleinte látványosan lerázta a török hentest, aki azonban nem hagyta magát, és kullancsként tapadt rá:

A levakarhatatlan Salt Bae végül sikerrel járt, Messi ha nem is túlságosan lelkesen, de odaállt mellé egy közös képre. A Marca arról írt, hogy a FIFA vizsgálatot indított arra vonatkozóan, hogy Salt Bae hogyan kerülhetett egyáltalán az argentin játékosok közelébe, mivel semmi keresnivalója nem lehetett volna a pályán.

Miért kínos az ügy Lionel Messi számára?

Messi sokak szemében hőssé vált azzal, hogy ő nem asszisztált mosolyogva Salt Bae ripacskodásához Katarban, de a viselkedésével az egész világot felháborító, kellemetlen társasággá vált török séfet ő sem tagadhatja meg teljes őszinteséggel. Hamar előkerült ugyanis egy négy évvel ezelőtt készült videó, amelynek tanúsága szerint Messi a mostani vb-döntőt sérülés miatt kihagyó francia Paul Pogbával együtt meglátogatta Salt Bae dubaji luxuséttermét, és ölelgette a hírhedt hentest.

A Daily Mail cikkében egy olyan fotót is bemutattak, amelyen Salt Bae eteti Messit, akinek ez a 2018-ban még vicces kaland most felettébb kínossá vált.

Hogyan mérgezi Salt Bae a futballelitet?

Ugyanebben a dubaji Salt Bae-étteremben járt Gianni Infantino is a katari vb ideje alatt, a FIFA elnökének látogatásáról egy kínos videó is készült. Ennek alapján nem nehéz arra gondolni, hogy maga Infantino intézte el Salt Bae számára az exkluzív belépést. Ha tényleg így történt, azzal nagy öngólt lőtt az olasz–svájci FIFA-elnök, mivel a török barátja erősen visszaélt a helyzettel.

Salt Bae amennyire ripacs, annyira népszerű a luxusvilágban, beleértve a mérhetetlenül gazdag futballistákat is. 2019 januárjában nagy port kavart, amikor az akkor még a Bayern Münchenben futballozó Franck Ribery járt a dubaji étteremben, miközben csapatával a szomszédos Katarban edzőtáborozott. Ribery egy 24 karátos arannyal bevont tomahawk steak felszolgálásának örülhetett, amit akkoriban háromszáz-négyszáz ezer forintért árultak Salt Bae éttermeiben.

Ribery rengeteg támadást kapott az értelmetlen, pazarló luxusért, amellyel Salt Bae úgy hintette meg a fejét, mint a szakértők szerint túlsütött hússzeleteit sóval. A francia sztárjátékos meglehetősen rosszul fogadta a kritikákat, egy posztban szitkozódva küldött el mindenkit a fenébe, aki beszólt neki. Emiatt a Bayern München megbüntette, a bejegyzést pedig törölnie kellett.

Kicsoda az a Salt Bae?

Becsületes nevén Nusret Gökce egy megtestesült mém. A török hentes és séf Salt Bae néven a teátrális mozdulataival (például a hírhedt sószórásával, amit a vb-trófeán is bemutatott) vált virális jelenséggé az interneten, ezt pedig étteremtulajdonosként kamatoztatja. Dubaj mellett van étterme többek közt New Yorkban és London luxusnegyedében, Knightsbridge-ben is. Horroráron dolgozik, nem ritkák a több százezer forintos tételek az étlapon, noha gasztroszakértők szerint az ételei nem finomak, a steakjét jellemezték már unalmasnak, rágósnak, ízetlennek és gumiszerűnek is.

Salt Bae tökéletesen tükrözi a napjaink sajnálatos trendjét meghatározó mindent a szemnek jelenséget, a külsőségek visszataszító győzelmét az értékek felett. A futballvilág elitje pedig két pofára tömi magába a mérgező show-t.   

Borítókép: Salt Bae a vb-trófeával és Lionel Messivel a katari vb-döntő után (Forrás: Twitter/Salt Bae)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.