Alábecsülte ellenfelét, pórul járt a vb nagy esélyese

Nagyszerű meccseket hozott a Londonban zajló darts világbajnokság szerdai játéknapja. Michael van Gerwen az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, ugyanakkor a találkozója mégis arról marad emlékezetes, hogy alábecsülte ellenfelét, Mensur Suljovicot. A legutóbbi döntős Michael Smith és a portugál José de Sousa is nagy hátrányból fordított.

2022. 12. 29. 9:35
Michael van Gerwen darts
Michael van Gerwen darts világbajnokság 2023 London Ally Pally Fotó: PDC/Simon O'Connor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael van Gerwen a darts világbajnokság legnagyobb esélyese. A holland klasszis negyedik címére hajt a 2023-as tornán, és eddig remekül játszik.

A harmadik fordulóban Mensur Suljovic ellen a vb eddigi legmagasabb átlagát érte el, körönként 107,66 pontot dobott. Az ötödik szettben mégis úgy döntött, hogy meg sem próbálja megnyerni a meccset, a bull (a tábla közepe) helyett csak a 18-as szektorra célzott. Suljovic azonban megdobta a 161-es kiszállót, ezzel 3-2-re szépített, és alaposan megnevettette a Van Gerwen arckifejezését vizsgáló kommentátorokat.

Van Gerwen végül nem fizetett nagy árat ellenfele alábecsüléséért, csupán kicsit túlóráznia kellett, de 4-2-re megnyerte a világbajnokság eddigi legszínvonalasabb összecsapását. A holland mindig meghökkentően őszintén értékel, amiből indokolt esetben az önfényezés sem hiányzik, ezúttal viszont kiválóan kiszállózó ellenfelét is méltatta.

– A jó meccshez két jó játékos kell, és Mensur fenomenális volt, minden dicséretet megérdemel – fogalmazott Van Gerwen, majd a folytatásra is előretekintett. – Jó formában érzem magam, és nagy elégedettséggel tölt el az ilyen meccsek megnyerése, még nagyobb motivációval és önbizalommal tölt el.

A szintén az esélyesek szűk körébe sorolt Michael Smith nagy bajba került Martin Schindler ellen. A Fal becenévre hallgató német játékos 3-1-re vezetett, végül mégis Smith jutott tovább. Mégsem ez volt a szerdai játéknap legnagyobb fordítása: a portugál José de Sousa 0-3-ról állt fel Ryan Searle ellen, aki szinte sírva fakadt, miután meccsnyilakat is elherdálva búcsúzott.

Kiesett a kétszeres világbajnok Gary Anderson is, bár a zeniten már túllévő skót játékos Chris Dobey elleni búcsúja nem számított akkora szenzációnak, mint honfitársa, Alan Soutar továbbjutása a vb-n látott futballkapus távoli rokona, Danny Noppert ellen.

Csütörtökön befejeződik a harmadik forduló, az esti programban pedig már nyolcaddöntőket is rendeznek.

Darts világbajnokság, London

3. forduló, szerdai eredmények
Van Gerwen (holland, 3.)–Suljovic (osztrák, 30.) 4-2
M. Smith (angol, 4.)–Schindler (német, 29.) 4-3
Soutar (skót)–Noppert (holland, 9.) 4-2
Dobey (angol, 22.)–Anderson (skót, 11.) 4-1
Cullen (angol, 13.)–Heta (ausztrál, 20.) 4-0
De Sousa (portugál, 17.)–Searle (angol, 16.) 4-3

Csütörtöki program, délután (13.30, tv.: Sport 1)
Van Duijvenbode (holland, 14.)–R. Smith (angol, 19.)
Cross (angol, 6.)–King (angol, 27.)
Chisnall (angol, 12.)–Bunting (angol, 21.)

Csütörtöki program, este (20.00, tv.: Sport 1)
Humphries (angol, 5.)–Van der Voort (holland, 28.)
Price (walesi, 1.)–De Sousa (portugál, 17.)
Clayton (walesi, 7.)–Rock (északír)

Borítókép: Van Gerwen alábecsülte ellenfelét, de így is továbbjutott (Fotó: PDC/Simon O'Connor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.