Kiderült, hogy Neymar mikor térhet vissza a katari vb-n

Neymar még a Szerbia ellen 2-0-ra megnyert első csoportmeccsen szenvedett sérülést a brazil válogatottban a katari foci-vb-n, a bokája csúnyán felduzzadt, és sokan aggódtak azért, hogy a PSG sztárja egyáltalán pályára léphet-e még a vb-n. Kiderült, hogy mikor játszhat újra.

Magyar Nemzet
2022. 12. 04. 15:31
NEYMAR
Loszaíl, 2022. november 24. A brazil Neymar a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szombaton már részt vett a brazil válogatott edzésén, ami mindenképpen jó jel volt. Ahogy az is, hogy ezt követően a Twitteren rövid, ám annál sokatmondóbb kommentárt fűzött a hírhez: „Jól vagyok” – jelentette ki Neymar.

A legfrissebb fejlemény is beleillik a sorba: Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya a csapat vasárnapi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Neymar akár már a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőn visszatérhet a pályára hétfőn.

– Neymar edzeni fog ma délután, megvárom az edzést – fogalmazott óvatosan Tite. – Nem szeretnék előre semmit sem mondani, főleg olyat, ami nem teljesen igaz. Hiteles akarok maradni. Délután edz, ha jól lesz, játszik holnap.

Neymar el van átkozva a világbajnokságokkal. A mostani a harmadik vb-je, az elsőn, 2014-ben, hazai pályán a torna egyik legjobbja volt, négy gólt és egy gólpasszt számlált egészen a Kolumbia elleni negyeddöntőig, amikor a mérkőzés 87. percében Juan Zuniga a hátába térdelt, és ezzel véget is ért számára a játék. Legutóbb, 2018-ban pedig eleve félig sérülten kezdte a vb-t Oroszországban, a PSG-ben fél évet kihagyott a nyáron rendezett torna előtt, amelyen emiatt nem is tudta kellőképpen segíteni a negyeddöntőben Belgium ellen kieső Brazíliát.

Harmadik nekifutásra Neymar végre egészségesen, jó formában érkezett Katarba, ám a szerbek elleni első meccsen egyből megsérült. Ez a történet azonban még happy enddel is zárulhat Neymar számára, aki tehát hétfőn Dél-Korea ellen akár már vissza is térhet a pályára.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Neymar a szerbek elleni meccs óta nem találkozott a labdával a vb-n (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.