Mbappé teljesen elfelejtette, hogy Messi a csapattársa?

Kylian Mbappé és Lionel Messi csapattársak a Paris Saint-Germainben, de erről mintha megfeledkezett volna a francia válogatott sztárja, amikor hízelgett a katari foci-vb-től búcsúzó Cristiano Ronaldónak.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 8:37
COMAN, Kingsley; MBAPPÉ, Kylian
ar-Rajján, 2022. november 30. A francia Kylian Mbappé váltja Kingsley Comant a pályán a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Tunézia-Franciaország mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 30-án. MTI/AP/Petr David Josek Fotó: Petr David Josek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint korábban megírtuk, érzelmes üzenetben búcsúzott a katari foci-vb-től, miután a portugál válogatott a negyeddöntőben meglepetésre kikapott Marokkótól. A 37 éves legenda a következtetések levonására is felszólított , az Instagram-posztja alatt pedig záporoztak az elismerő hozzászólások, többek közt olyan sportnagyságok is a támogatásukról biztosították őt, mint a brazilok betegeskedő legendája, Pelé és az NBA sztárja, LeBron James. No meg a vb-aranyért még versenyben lévő francia válogatott klasszisa, aki szavak nélkül is úgy tisztelgett Ronaldo előtt, hogy azzal belegyalogolt párizsi csapattársa, rajongóinak a lelkébe.

Azt régóta tudni lehet, hogy Mbappé gyerekkorában odáig volt a portugál támadóért, hiszen Cristiano Ronaldo posztereivel volt díszítve a fala. Most pedig szavak helyett mindössze három ikonnal jelentkezett Ronaldo posztja alatt: egy sokatmondó koronával, a királyok jelképével, egy összetett kézzel, a hála jeléül és egy kecskével, aminek az angol fordításából a GOAT mozaikszót képezték, amelynek jelentése: minden idők legjobbja.

Ez pedig kiborította a Messi-rajongókat, tudni illik, a GOAT kifejezést először az argentin zsenire használták, amikor az előző vb előtt, 2018-ban az amerikai Paper magazin némileg bizarr módon Messit egy kecskével a kezében fotózva tette a címlapjára. Mbappé szemében viszont a jelek szerint Ronaldo a GOAT, azaz minden idők legjobbja, ami különösen annak fényében cifra, hogy a PSG-ben Messi a csapattársa. Sokak szerint erről a tényről Mbappé talán megfeledkezett…

Mbappé és Messi egyébként nem Párizsban, hanem akár a katari vb-döntőben találkozhatnak a leghamarabb, ugyanis kedden Argentína Horvátország ellen, szerdán Franciaország Marokkó ellen esélyesként lép pályára az elődöntőben. Az aranyérem mellett a torna gólkirályi címéért is versenyben vannak egymás ellen, hiszen jelenleg az ötgólos Mbappé áll a lista élén, akit a négygólos Messi követ a második helyen.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Kylian Mbappé választott Ronaldo és Messi között (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.