Neymar a nagy győzelem után bevallotta, eddig végigsírta a vb-t

A brazil labdarúgó-válogatottnak meg sem kottyant Dél-Korea, nagyon simán, egy félidő alatt négy gólt rúgva jutottak a dél-amerikaiak a katari világbajnokság negyeddöntőjébe. Az este főszereplői a 4-1-es győzelem ünneplése közben sem feledkeztek meg a kórházban ápolt Peléről, és a legendás futballistának üzentek, valamint Neymar arról is beszélt, milyen nehézségeket élt át a torna alatt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 06. 8:10
Brazil v South Korea: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022 Neymar
DOHA, QATAR - DECEMBER 05: Neymar (10) of Brazil gestures during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Brazil and South Korea at Stadium 974 on December 05, 2022 in Doha, Qatar. Ercin Erturk / Anadolu Agency (Photo by Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil labdarúgó-válogatott a dél-amerikai ország lakóinak reményei szerint útban van története hatodik világbajnoki címe felé. A Selecao hétfőn esélyeshez méltó módon játszott Dél-Korea ellen, és 36 perc alatt négyszer rezegtette meg a hálót, és 4-1-es győzelmével rendkívül simán jutott a legjobb nyolc közé, ahol a legutóbbi vb-n ezüstérmes Horvátország lesz az ellenfele. A lefújás után a következő meccs és a szlávok azonban szóba sem kerültek, mivel a brazilok gondolatai továbbra is Pelé körül forognak. Mint ismert, a háromszoros világbajnok Pelét vastagbélrákja miatt kórházban ápolják, és egyes beszámolók szerint már a kemoterápiás kezelését is leállították . és társai viszont bíznak benne, hogy javul a legendás futballista állapota, ezért a Dél-Korea elleni gólfesztivál után neki üzentek.

– Most, amikor Pelé ezeken megy keresztül, mindenki nevében mondhatom, hogy a legjobbakat kívánom neki, és bízunk benne, hogy sok erőt tudunk küldeni neki egy ilyen győzelemmel. Érte is játszottunk – árulta el a Paris Saint-Germain szélsője. Neymar hétfői találatával egy gólra megközelítette az éllovas Pelét a válogatott örökranglistáján, erre is reflektált: – Ami a gólokat illeti, nagyon jó csapat tagja vagyok, ez egy remek társaság. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült.

 

A 30 éves labdazsonglőr hozzátette, bíztak benne, hogy eljutnak a negyeddöntőig. Az ő útját ugyanakkor sérülés nehezítette, hiszen már Brazília első csoportmeccsén, a Szerbia ellenin kidőlt a sorból, és sok volt a kérdőjel a visszatérése körül. Hétfőn viszont nyolcvan percet a pályán töltött, amit természetesen nagyon élvezett.

– Jó szezonom volt, és borzasztó, hogy itt mindjárt az első meccsen megsérültem. Nagyon sokat szenvedtem, rengeteget sírtam, de most már biztos, hogy megérte az erőfeszítés, a gyógytornászok munkája. Minden reggel ötkor, hatkor felkeltek, hogy dolgozzanak velem. Gyönyörű dolog, hogy itt lehettem most és játszhattam – tette hozzá elérzékenyülten.

Természetesen az első világbajnokságán szereplő Vinícius Junior is örült a továbbjutásnak. Ezek után a döntőig meg sem állna.

– Azt hiszem, hogy ahogy telik az idő, egyre inkább belelendülünk a világbajnokságon, mindenkinek egyre nagyobb az önbizalma. Ma olyan csapat ellen játszottunk, amely megnehezíti az ember dolgát, de remekül játszottunk, és az egyéniségek eldöntötték ezt a mérkőzést. Reméljük, hogy a döntőig eltáncolunk. Innen szeretnénk nagy ölelést küldeni Pelének, nehéz helyzetben van most. Mindannyian együtt érzünk vele, és bajnokok akarunk lenni érte – mondta eltökélten a Real Madrid csillaga.

Ahogy a játékosok a nyilatkozataikban sem felejtették el megemlíteni a kórházban ápolt legendás futballistát, úgy a mérkőzés után közösen üzentek is neki:

Brazil v South korea - Fifa World Cup Qatar 2022
Nem feledkeztek meg Peléről a brazilok. Fotó: AFP/Brazil Photo Press/William Volcov 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022   

 

Borítókép: Neymar most örülhet, de nehézségek árán jutott el idáig (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Ercin Erturk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.