Neymar teljesen összetört, lehet, hogy többé nem lesz válogatott

Brazília tizenegyespárbajban kiesett Horvátország ellen a katari foci vb negyeddöntőjében, Neymar világbajnoki átka ezzel tovább tart, a harmadik tornáján sem léphet pályára az éremcsatában. A Pelé gólcsúcsát beállító sztár zokogott és teljesen összetört a kiesés után. Neymar most abban sem biztos, hogy folytatja a szereplését a brazil válogatottban.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 8:01
NEYMAR
ar-Rajján, 2022. december 9. A brazil Neymar sír, miután csapata 4-2-re kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Horvátország-Brazília mérkõzés 1-1-re végzõdött hosszabbítása utáni büntetõpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én. MTI/AP/Darko Bandic Fotó: Darko Bandic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

törte meg a jeget Brazília számára a szervezetten védekező horvátok elleni negyeddöntőben, és a hosszabbításban szerzett góljával eldőlni látszott, hogy a dél-amerikai válogatott jut be a katari vb elődöntőjébe. De nem így lett, a horvátok az első kaput eltalált lövésükkel kiegyenlítettek, majd a tizenegyespárbajban győztek. Neymar pedig teljesen összetört a vereség miatt.

NEYMAR
Csapattársai vigasztalni próbálták, de Neymar vigasztalhatatlan volt Fotó: Neil Hall

– Ha azt mondanám, hogy itt a vége, az lehet, hogy elhamarkodott lenne, talán keserűségből beszélnék, de nem tudom garantálni, hogy végül nem így lesz – nyilatkozta Neymar a meccs után a Daily Mail szerint. – Várjuk meg, hogy mi történik, időre van szükségem. Át akarom gondolni a dolgokat, magamra szeretnék koncentrálni. Nem csukom be az ajtót a brazil válogatott előtt, de nem tudom száz százalékra mondani, hogy visszatérek.

Neymar a horvátok ellen a 77. gólját lőtte a brazil válogatottban, amivel beállította a nemzeti gólcsúcsot, amelyet addig a beteg Pelé egyedül tartott. Ha a PSG harmincéves klasszisa úgy dönt, hogy a 124. volt az utolsó fellépése a Selecaóban, akkor megdönteni már nem fogja Pelé rekordját.

Neymar és az elátkozott negyeddöntők

El van átkozva Neymar a világbajnokságokkal, és azon belül is a negyeddöntőkkel. Pályafutása harmadik vb-jén szerepelt Katarban, és sosem léphetett pályára a már éremcsatáról szóló legjobb négy között.

2014-ben a hazai rendezésű vb egyik legjobbja volt Neymar, aki négy gólt és egy gólpasszt számlált egészen a Kolumbia elleni negyeddöntőig, amikor a mérkőzés 87. percében Juan Zuniga a hátába térdelt. Olyan fájdalmai lettek a brazil sztárnak, hogy nem is tudott lábra állni, hordágyon vitték le a pályáról. Azonnal kórházba szállították, és hamar eldőlt, hogy nincs számára folytatás, eltörött ugyanis az egyik ágyéki csigolyája, egészen pontosan a harmadik. Nélküle Brazília története legnagyobb vereségét szenvedte el, 7-1-re kikapott Németországtól az elődöntőben.

2018-ban Neymar eleve félig sérülten kezdte a vb-t Oroszországban, a PSG-ben február óta nem is játszott, tehát fél évet kihagyott a nyáron rendezett torna előtt, amelyen emiatt nem is tudta kellőképpen segíteni a negyeddöntőben Belgium ellen kieső Brazíliát. Katarba pedig remek formában érkezett, ám az első csoportmeccsen megsérült Szerbia ellen, és csak a Dél-Korea elleni nyolcaddöntőben térhetett vissza a pályára, amelyen góllal és gólpasszal járult hozzá a 4-1-es gálaízű győzelemhez. Aztán jött a negyeddöntő, az újabb Neymar gól – és a menetrendszerű keserűség.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Neymar nem bírt a könnyeivel az újabb vb-kudarc után (Fotó: MTI/AP/Darko Bandic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.