Djokovics különös vereséggel tért vissza az ausztrál közönség előtt

Fölösleges volt aggodalmaskodni Novak Djokovics fogadtatása miatt. A szerb teniszezőt kitörő örömmel ünnepelték, amikor ismét pályára lépett Ausztráliában, közelebbről Adelaide-ben. A korábbi világelső különös vereséggel tért vissza az ötödik kontinensen, tőle szokatlanul, párosban kapott ki a kanadai Vasek Pospisillal az oldalán. Djokovics nem játszik a jelenleg is zajló United Kupán, a nem hivatalos vegyes páros világbajnokságon. Miként Danyiil Medvegyev sem, ám az orosz teniszező nem önszántából döntött így, csapatban az oroszok nem szerepelhetnek nemzetközi eseményeken.

Magyar Nemzet
2023. 01. 02. 10:17
null
Serbian tennis player Novak Djokovic has a selfie with a fan after his first round doubles match with Canadian Vasek Pospisil at the ATP Adelaide International tournament in Adelaide on January 2, 2023. (Photo by Brenton EDWARDS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már Novak Djokovics útnak indulását is hatalmas érdeklődés kísérte azok után, hogy egy évvel ezelőtt kitiltották Ausztráliából és így nem indulhatott Melbourne-ben az év első Grand Slam-viadalán. Voltak, akik arra számítottak, hogy a korábbi világelső érkezését esetleg tiltakozás övezi majd, de gond nélkül lépett be az országba. Közép-európai idő szerint hétfő hajnalban pedig már lejátszotta első mérkőzését is Ausztráliában.

Djokovics nem csak az ausztráliai szerbek körében örvend nagy népszerűségnek Fotó: AFP

Djokovics tőle merőben szokatlanul párosban is rajthoz állt az adelaide-i versenyen, s a kanadai – cseh felmenőkkel rendelkező – Vasek Pospisillal az oldalán 4:6, 6:3, 10-5-re kikapott a Tomislav Brkic,  Gonzalo Escobar duótól.

A közönség tapssal köszöntötte a 35 éves szerb játékost, mi több, többször is Novak, Novak! éljenzésben tört ki. Djokovics ezt azzal viszonozta, hogy a meccs után a vereség ellenére hosszasan autogramot osztogatott.

A párosban elszenvedett vereségnek természetesen semmi jelentősége sincs, mint mindenki a tenisz világából, ő is a január 16-án kezdődő Australian Openre élesíti a formáját. Djokovics egyesben is elindul Adelaide-ben, az első fordulóban, kedden a francia Constant Lestienne-nek találkozik. 

Medvegyev szívesebben játszana a United Kupán

Adelaide-ben ott van a mezőnyben Danyiil Medvegyev is, aki nem rejtette véka alá a véleményét, csalódott amiatt, hogy az orosz csapat nem szerepelhet a nem hivatalos vegyes páros világbajnokságon, a United Kupán.

– Mindenképpen szívesebben játszanék a United Kupán. Határozottan az esélyesek közé tartoznánk. De ez van, és boldog vagyok, hogy itt lehetek Adelaide-ben, és legalább ezen a tornán játszhatok – mondta Medvegyev, aki orosz honfitársaival egyetemben tavaly Wimbledonban egyéniben sem szerepelhetett Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt.

Djokovics és Medvegyev Adelaide-ben akár össze is találkozhat, az orosz játékos azt mondta, örömmel áll a kihívás elébe.

Borítókép: Djokovics autogramja felbecsülhetetlen érték (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.