Mesés gólokkal tette rekorderré edzőjét a milánói sztárcsapat

Lassan már nem is meglepő, hogy az Inter és a Milan Rijádban csapott össze az Olasz Szuperkupáért. A Milánótól négyezer kilométerre rendezett derbi a fekete-kékek 3-0-s sikerét hozta. Az Inter edzője, Simone Inzaghi társrekorder lett, negyedik alkalommal hódította el edzőként a trófeát.

Magyar Nemzet
2023. 01. 19. 8:47
Italian Supercup winner Inter defeated Milan 3-0
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 19: Federico Dimarco of Inter Milan celebrates with trophy after winning the Italian Super Cup match between AC Milan and Inter Milan at the King Fahd International Stadium in Riyadh, Saudi Arabia on January 19, 2023. Mohammed Saad / Anadolu Agency (Photo by Mohammed Saad / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Mohammed Saad / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyolok után az olaszok is Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezték meg a maguk Szuperkupáját. Igaz, itt szó sem volt négycsapatos tornáról, a bajnok Milan és a kupagyőztes, egyben címvédő Inter csapott össze a trófeáért.

Lautaro Martínez Inter
Lautaro Martínez szenzációs mozdulattal szerzett gólt (Fotó: AFP/Giuseppe CACACE)

A bajnoki tabellán mindössze egy pont választja el egymástól a két csapatot – a Milan 38 ponttal második, az Interrel 37-tel negyedik –, a Szuperkupa-meccs viszont egyáltalán nem alakult szorosan.

Az Inter az első félidő felére már kétgólos előnybe került: előbb nagyszerű akció végén a saját nevelésű Federico Dimarco talált a kapuba, majd Edin Dzeko remek egyéni megoldásával duplázta meg az előnyt.

A második félidőben a világbajnok Lautaro Martínez csodás lövéssel állította be a 3-0-s végeredményt.

A győzelemmel Simone Inzaghi negyedik Szuperkupáját szerezte edzőként – kétszer a Laziót, kétszer az Intert vezette sikerre. Nála többször egy szakvezető sem nyerte el a trófeát, Inzaghi utolérte a csúcsot tartó Fabio Capellót és Marcello Lippit.

– Tökéletes hozzáállással játszottunk, élesek és kiegyensúlyozottak voltunk. Az első fontos célunk az volt a szezonra, hogy eljussunk a Bajnokok Ligája kieséses fázisába, a második ez a trófea. Mindkettőt elértük, ez jólesik az edzőnek. Pikáns meccs volt, ritkán rendeznek városi derbit a döntőben, emiatt különösen édes a siker – fogalmazott az új társcsúcstartó Inzaghi.

Borítókép: az első gól szerzője, Federico Dimarco a trófeával (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Mohammed Saad)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.