Szoboszlai legújabb kérője egy háromszoros BL-győztes olasz sztárcsapat

Szoboszlai Dominiket már több olasz csapattal, a Milannal és a Napolival is hírbe hozták, a Calciomercato értesülései szerint az Internazionale is elgondolkozott azon, hogy leigazolja a magyar válogatott csapatkapitányát. Az üzletbe belefoglalná az Inter a török középpályása, Hakan Calhanoglu játékjogát.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 15:02
Szoboszlai Dominik
Lipcse, 2022. november 10. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután csapata 3-1-re gyõzött a Freiburg ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában játszott mérkõzésen Lipcsében 2022. november 9-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január van, nyitva az átigazolási piac, sorra kelnek el a játékosok. Vannak olyan klubok, akik már a jövőt tervezik, és a következő évi keretüket szeretnék kialakítani. Közéjük tartozik a milánói Internazionale is. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes klub a Calciomercato értesülései szerint Szoboszlai Dominiket szeretné a soraiban tudni. 

A magyar válogatott csapatkapitányának élő szerződése van az RB Leipziggel, de 35 millió euróért mozdítható a csapatától, ennyi ugyanis a középpályás kivásárlási ára. Az Inter hajlandó lépéseket tenni Szoboszlai leigazolása érdekében, de a transzfert összekapcsolná Hakan Calhanoglu eladásával. Az Internazionale sportigazgatója, Guiseppe Marotta szívesen elengedné a Calhanoglout nyáron, ugyanis nem akarja őt ingyen elveszíteni 2024-ben, amikor is a Milan egykori játékosa szabadon távozhat.

Calhanoglut felajánlaná az Inter a Leipzignek költségcsökkentő tényezőként, ezzel is lejjebb faragná Szoboszlai árát. Első hallásra nem túl esélyes, hogy valaha megvalósuljon az üzlet. Bár ki tudja, lehet, hogy nem a fantázia birodalmában tett látogatást az Inter sportigazgatója. 

Borítókép: Szoboszlait már nem először boronálják össze olasz csapattal (Fotó: MTI/EPA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.