Varga és Szakonyi parádézott, rangadót nyert az FTC

A házigazda Ferencváros nyerte a vízilabda ob I 9. fordulójának keddi rangadóját. A címvédő zöld-fehérek 9-8-ra győzték le a tavalyi ezüstérmest, a bajnokságban eddig veretlen OSC-t.

Magyar Nemzet
2023. 01. 17. 20:25
VARGA Dénes
Budapest, 2022. május 18. Varga Dénes, az FTC játékosa az E.ON férfi ob I döntõjében játszott második Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo mérkõzésen a budapesti Nyéki Imre Uszodában 2022. május 18-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilencedik forduló nyitányán az idényben még veretlen két csapat, az FTC és az OSC rangadója következett. Az újbudaiaknak volt miért visszavágniuk a vendéglátójuknak, mert ha jellemzően szoros mérkőzéseket is játszanak egymással, általában a Ferencváros jön ki belőlük győztesen. A közelmúlt két döntőjét (tavaly májusban a bajnokságban, decemberben a Magyar Kupában) is a zöld-fehérek nyerték Varga Dániel együttese ellen.

A keddi bajnokiból már négy és fél perc eltelt, mire Jansik Szilárd megszerezte az első gólt. Az OSC próbálkozásait a sérült Vogel Somát helyettesítő Szakonyi Dániel rendre védte, mígnem egy emberfórt kihasználva Manhercz Krisztián dobása utat talált a rövidbe. Vadovics Viktor és Vigvári Vince is gólt szerzett, így 2-2-vel zárult az első negyed. A másodikban megkezdődött a Varga Dénes-show. Az olimpiai bajnok klasszis duplájára sokáig nem érkezett válasz az OSC részéről, majdnem hat perc eltelt a játékrészből, mire Burián Gergely betalált, így 4-3 volt az állás a nagyszünetben.

A fordulást követően Manhercz gyorsan egyenlített, de a vendégek öröme gyorsan elillant, mivel Varga villanásainak köszönhetően ismét két gólra nőtt a Fradi előnye. Végül 3-3-mal ért véget ez a negyed, miközben az újbudai Angyal Dániel kihagyott egy ötméterest. A mérkőzés vége előtt egy perccel Salamon Ferenc kiegyenlítette az állást, viszont Varga nem hagyta kicsúszni a Ferencváros kezéből a győzelmet, és ötödik góljával beállította a 9-8-as végeredményt.

– Azt mondják, van év elejei forma, lassan én is úgy gondolom, hogy van – kezdte értékelését – Úgy láttam, mindkét csapat lassan játszott a meccs elején, de volt egy periódus, amikor volt ritmusa a mérkőzésnek. A kupadöntő tanulsága is az volt, és biztos vagyok benne, hogy Dani is így látja, hogy a védekezést kell rendbe tenni. Ne rohanjunk annyira előre, hátul kezdjük el felépíteni magunkat. Nálunk ez volt a terv. Berlinben nem játszottunk jól, kikaptunk, sok gólt kaptunk zónából, hátrányból, ezt kellett rendbe tenni. Ha hét-nyolc gólon tudjuk tartani az ellenfelet, bár a preferenciám inkább hat-hét lenne, akkor van esélyünk hosszú távon nyerni – idézi a magyar szövetség honlapja a Ferencváros vezetőedzőjét.

– A játékosok ki vannak zsigerelve, holott január 17-ét írunk, persze, túl fogunk ezen is lendülni – bizakodott az OSC-t irányító Varga Dániel. – Csináltunk egy beosztást arra vonatkozóan, mikorra legyünk csúcsformában. Sajnos ez a meccs nem tartozott közéjük, mert akkor annak a későbbi fontos feladatok látták volna a kárát. Nagyon bíztam benne, hogy ebben az állapotban valamilyen hullámra fel tudunk ülni, és pontot vagy pontokat hozni el a Komjádiból. Nem sikerült, de közel voltunk hozzá. Fontos, hogy a játékosok lássák, hogy a befektetett munka előrefelé visz minket. Építkezünk, ennél csak fontosabb meccsek jönnek.

A két csapat hamarosan a Bajnokok Ligája keretein belül is összecsap, február 8-án a Nyéki Imre Uszodában lesz a következő randevú. Öt forduló után az FTC kilenc pontjával a B csoport harmadik helyén áll, míg az OSC eddig öt pontot gyűjtött, ezzel ötödik.

Vízilabda ob I, 9. forduló:
FTC–OSC 9-8 (2-2, 2-1, 3-3, 2-2)
gólszerzők: Varga 5, Merkulov 2, Jansik, Vadovics 1-1, ill. Manhercz 3, Vigvári Vi., Salamon 2-2, Burián 1

Borítókép: öt gólt dobott (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.