Volt az a pénz, amiért Cristiano Ronaldo eladta az Aranylabdáját

Cristiano Ronaldo ötször nyerte meg az Aranylabdát, de sorrendben a második díját, amelyet 2013-ban a Real Madrid futballistájaként érdemelt ki, hihetetlen összegért eladta. Persze Ronaldo, aki nemrég mesés fizetésért szerződött Szaúd-Arábiába, aligha szorul rá a pénzre. Nem is magára gondolt az Aranylabda eladásából szerzett sokmilliárdos bevétellel.

Magyar Nemzet
2023. 01. 12. 9:31
SAUDI-FOOTBALL-RONALDO-AL NASSER
FBL-SAUDI-RONALDO Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek közt a spanyol AS című lap is arról számolt be, hogy eladta a 2013-ban nyert Aranylabdáját. Ez volt neki sorrendben a második ilyen elismerése, hiszen először 2008-ban még a Manchester United játékosaként érdemelte ki a legrangosabb egyéni díjat a futballban, viszont ez volt az első, amelyet a Real Madrid színeiben ünnepelt a négyből (2013, 2014, 2016, 2017).

Sajtóhírek szerint egy izraeli milliárdos, Idan Ofer lett az aukció győztese, az üzletember 645 millió dollárt (mintegy 240 milliárd forintot) fizetett Ronaldo Aranylabdájáért, az összeg pedig jótékony célra ajánlották fel, a Make A Wish alapítványhoz kerül, amely súlyos betegséggel vagy egyéb problémákkal küzdő gyerekek nagy kívánságait váltja valóra.

Ronaldo pedig az izraeli üzletembertől megkapta az Aranylabda pontos mását, így a Madeirán berendezett múzeumában továbbra is megtekinthető lesz a díj – még ha nem is az eredeti verziója.

Idan Ofer neve nem ismeretlen a futball világában, hiszen 2017-ben 32 százalékos részesedést szerzett az Atlético Madrid részvényeiből.

Mikor mutatkozhat be Ronaldo Szaúd-Arábiában?

Ami pedig Ronaldót illeti, miután december végén sajtóhírek szerint évi 200 millió eurós fizetésért elkötelezte magát Szaúd-Arábiába, az Al-Nasszr csapatához, jelenleg a tétmérkőzésen való bemutatkozására vár új klubjában, amire Instagram-oldala szerint lelkesen készül az edzéseken.

Eddig még az Angliában kapott eltiltása miatt nem léphetett pályára Ronaldo az Al-Nasszr színeiben. Mivel a kétmeccses eltiltásból eddig egyet töltött le, elvileg szombaton az Al-Shabab elleni idegenbeli bajnokin sem játszhat, így január 22-én, az Ettifaq ellen mutatkozhat be új csapatában.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: Al-Nassr FC/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.