A gyerekei halálát is kívánják a dúsgazdag klub sikertelen menedzserének

Hiába költött tengernyi pénzt a téli átigazolási időszakban a Chelsea erősítésekre, továbbra is harmatosan szerepel a Premier League-ben. A vereségek miatt rengeteg támadás éri a csapat menedzserét, Graham Pottert, aki bevallotta, most már nehezen viseli ezt, mert a gyalázkodók már a gyerekei halálát is kívánják.

Magyar Nemzet
2023. 02. 25. 8:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túl jó hangulatban készül a Chlelsea a Premier League egyik legnagyobb derbijére. A csapat a vártnál jóval gyengébben szerepel a bajnokságban, csak a tizedik helyen áll a tabellán, tizenegy ponttal elmaradva a Bajnokok Ligájában indulásra jogosító negyedik pozíciótól, amelyen éppen az őt most fogadó ősi riválisa, a Tottenham található. A két londoni klub találkozója mindig hatalmas presztízs csata, az utóbbi években inkább a Chelsea számított az esélyesebbnek, ám most ez nem így van.

 

A Kékek az előző fordulóban hazai pályán, a Stamford Bridge-en szenvedtek 1-0-s vereséget a tabella végén szerénykedő Southamptontól, és igen lehangoló sorozatot tudhat a magénak: a legutóbbi tizennégy tétmérkőzéséből csak kettőt nyert meg, idén pedig mindössze egyszer tudta győztesen elhagyni a pályát. Ennek ellenére a hírek szerint a klub vezetői továbbra is kitartanak Grahem Potter menedzser mellett, aki a Tottenham elleni derbi előtt sajtótájékoztatón elárulta, a kritikák már átcsaptak gyalázkodásba, amelyek megviselik őt, mert a családját is érintik.

– Ha folyamatosan szidnak és a klub történetének legrosszabb menedzsereként beszélnek rólad, az roppant kellemetlen. Mondhatnám, hogy nem érdekel, de senki sem hinné el, és tényleg nem mondanék igazat. Mindenkit izgat, hogy mit gondolnak róla az emberek, én is így vagyok ezzel, mert sikeres szeretnék lenni a Chelsea-vel. Kérdezzék meg a családtagjaimat, milyen napokat élnek meg manapság! Több olyan e-mailt kaptam, amely arról szólt, hogy a feladók azt szeretnék, ha meghalnék a gyerekeimmel együtt, és ez már nem kellemetlen, hanem ijesztő.

Fotó: Twitter/Fulham 

Graham Potter tavaly szeptemberben vette át a Chelsea irányítását az akkor elküldött Thomas Tucheltől, eleinte jöttek is az eredmények, majd több kulcsjátékosa is megsérült, a téli átigazolási időszakban rengeteg új játékos érkezett az öltözőbe: a klub ekkor 329 millió eurót költött új igazolásokra. Érkezett Enzo Fernández (Benfica), Mihajlo Mudrik (Sahtar Doneck), Benoit Badiashile (Monaco), Noni Madueke (PSV Eindhoven), Malo Gusto (Lyon), Andrey Santos (Vasco de Gama), Datro Fofana (Molde), Joao Félix (Atlético Madrid), és ennyi futballista beépítése nem mindennapos kihívás a menedzser számára. Graham Potter még élvezi a bizalmat, de tudja, mi lehet a sorsa:

– Az én dolgom az, hogy úgy viselkedjek, ahogyan azt a csapat és a klub érdekében a legjobbnak gondolom. Soha nem akarok senki más lenni, nem akarok hamis lenni. Én magam maradok, és a legjobbat fogom kihozni magamból. Ha pedig a legjobbam nem elég jó, akkor oké, azt elfogadom. Hónapok óta óriási a nyomás rajtam, amit viselnem kell, és tudom, ha nem hozzuk az eredményeket, ha nem érjük el a célunkat, akkor mi történik egy edzővel. Ilyen a futball, ez van.

Borítókép: Graham Potter érthetően nehezen viseli a családja bántását (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.