Megdöbbentően jó a magyar válogatott csatár hatékonysága

Németh András vezetésével háromgólos hátrányból állt fel a Hamburg a Bundesliga II-ben a Heidenheim otthonában. A magyar válogatott 20 éves csatárának az eredményességi statisztikája nemzetközi viszonylatban is egészen elképesztő.

Magyar Nemzet
2023. 02. 12. 9:08
Németh András
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos rangadót játszott a 2018-as kiesése óta a Bundesligába való visszajutásra hajtó Hamburg a német másodosztályban, ugyanis a második helyen álló nagy múltú klub a harmadik Heidenheim otthonába látogatott. Katasztrofálisan alakult a meccs a Hamburg számára, ugyanis üldözője az első félidőben már 3-0-ra vezetett. A 66. percben még ez volt az állás, amikor a Hamburg színeiben csereként pályára lépett a magyar válogatott csatár, Németh András, aki mindössze hat perccel később fejesből szépített, a HSV pedig végül 3-3-ra mentette a meccset.

A Heidenheim elleni Németh-gól:

 

Németh András a télen 750 ezer euróért érkezett Hamburgba a belga Genkből, amelyben tavaly év végén kitették az első csapat keretéből, amiért nem akart szerződést hosszabbítani. A 20 éves csatár fantasztikusan kezdett Németországban, hiszen a harmadik meccsén már a második gólját szerezte. Összesen 28 percnyi játékidő alatt volt eredményes kétszer.

Németh András, a szuper csere

A gólérzékenység Németh eddigi teljes felnőttpályafutását jellemzi. A Genkben 21 meccsen három gólt szerzett, ám ott is többnyire csereként vetették be, így mindössze 396 perc alatt jött össze neki a három találat, ami mellett két gólpasszt is adott ennyi idő alatt.

A magyar válogatottban tavaly novemberben a Luxemburg elleni barátságos meccsen debütált a részben dél-afrikai származású csatár, s ugyancsak csereként (32 percet játszva) akkor is a kapuba talált.

Németh András eddigi felnőttpályafutása összes – klub és válogatott – tétmeccsét figyelembe véve 456 perc alatt hat gólt szerzett, tehát mindössze 76 percenként eredményes volt. Ha hozzávesszük, hogy két gólpassza is van, akkor 57 percenként szerepet vállalt egy találatban. Ez a hatékonyság nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő.

Most érkezett, máris Dortmundba vágyik

A fiatal támadót elsősorban Robert Glatzel cseréjének szerződtette a Hamburg, a 29 éves német csatár is gólt szerzett a Heidenheim elleni csodás feltámadás alkalmával, és 14 találatával vezeti a Bundesliga II góllövőlistáját. Glatzel azonban a Bild információja szerint a nyáron könnyen távozhat, mivel mindössze másfél millió eurós kivásárlási ár szerepel a szerződésében. Németh így a következő idénytől akár alapemberré is válhatna.

Önbizalomnak mindenesetre nincsen híján: – Kifejezetten tetszik nekem a Borussia Dortmund – mondta Németh András egy friss interjúban, amelyben arról beszélt, hogy szívesen játszana egyszer a német topklubban. – Korábban nem játszottam Németországban, de a BVB meccseit több ízben is megnéztem a tévében. A Dortmund egy nagy csapat kiváló szurkolókkal és egy fantasztikus stadionnal.

Előbb persze Hamburgban kell bizonyítania, amelyhez 2026-ig kötelezte el magát. Ha minden jól megy, a következő idénytől már a Bundesligában szerepelhet a csapattal, ugyanis a HSV végre feljutó helyen áll, és a döntetlennel meg is őrizte a négypontos előnyét a Heidenheimmel szemben.

Borítókép: Németh András (balra) jól kezdett a Hamburg mezében (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.