Messi egy trófeát képtelen megnyerni, bosszankodnak Párizsban + videó

A labdarúgó Francia Kupa nyolcaddöntőjében szerda éjjel a Paris Saint-Germain meglepetésre 2-1-re kikapott az Olympique Marseille vendégeként, így búcsúzott a sorozattól. Úgy néz ki, Lionel Messi ezt a trófeát képtelen megnyerni.

Magyar Nemzet
2023. 02. 09. 9:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia bajnokságban, a Ligue 1-ben a papírforma szerint a Paris Saint-Germain áll az élen, 27 forduló után 54 pontja van (17 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség), de az  Olympique Marseille a második a tabellán (46 pont, 14 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség), így a Francia Kupában a nyolcaddöntőben slágermeccset vívott a két csapat. S ezt a marseilleiek nyerték meg 2-1-re. A házigazda a 31. percben Alexis Sánchez 11-esből szerzett góljával jutott vezetéshez, miután Sergio Ramos szabálytalankodott, az első félidő hosszabbításában viszont a spanyol védő egyenlített szögletéből. Ramos 36 évesen és 315 naposon volt eredményes, a PSG–OM meccsek históriájában ő a legidősebb gólszerző. Az 57. percben Ruszlan Malinovszkij lövése döntötte el a meccset és a továbbjutást a Marseille javára. A PSG-ben a sérült nem volt a pályán; Neymar, Messi és a többi párizsi pedig nem tudott egyenlíteni. Érdekesség, hogy Messi ezúttal a 10-es mezben játszott, pedig azt Neymar viseli, Messié a 30-as. Ám a Francia Kupában hagyomány, hogy a játékosoknak 1-11-ig tartó számozással kell kifutniuk a pályára. Úgy volt, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó Neymar nem kezd, így Messi kapta meg a 10-est, a brazilnak pedig utóbb be kellett érnie a 11-essel. 

Messi
Lionel Messi

 

A döntő gól:

A Paris Saint-Germain tavaly sem tudta megnyerni a Francia Kupát, 2022-ben a fináléban a Nantes 1-0-ra győzött a Nice ellen, és a PSG akkor is a nyolcaddöntőben vérzett el, éppen a Nice ellen (0-0, 11-esekkel  5-6). Messi belőtte a 11-esét, de ez kevés volt.  Az argentin klasszis 2021 augusztusában igazolt a PSG-hez, bajnok is lett vele, és a párizsiak 2022-ben a Szuper Kupának megfelelő Trophée des Championst is megnyerték (PSG–Nantes 4-0). 

Messi és a Francia Kupa  

A Francia Kupa elhódítása viszont második nekifutásra sem jön össze Messinek. A barcelonai évei alatt mindent megnyert a katalánokkal, amit lehet, s tavaly a válogatottal a vb-trófeát is behúzta. Csak az a fránya francia kupagyőzelem nem akar összejönni neki, ez az egyetlen, ami elkerüli.

Pedig bizonyára nagyon vágyott rá idén. A PSG-szurkolók körében téma, hogy Messi mindkét kezét a magasba csapva ünnepelte Sergio Ramos gólját, és ilyesmire eddig még nem volt példa. Ramos korábban éveken keresztül a Real Madrid, Messi pedig a Barcelona játékosa volt, és akkoriban senki sem gondolta volna, hogy eljön a pillanat, amikor Messi ilyen látványosan örül majd egy Ramos-gólnak. De a PSG szurkolói most mégis bosszankodnak…

A párizsiak szombaton a Monaco vendégei lesznek a Ligue 1-ben, majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a Bayern Münchent fogadják kedden, míg február 26-án bajnoki jelenésük lesz Marseille-ben.

Borítókép: Lionel Messinek nincs szerencséje a Francia Kupával (Forrás: Twitter/Leo Messi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.