Cristiano Ronaldo képtelen leállni, újra duplázott a válogatottban

Portugália az első két Európa-bajnoki selejtezőjén tíz gólt lőtt és egyet sem kapott, vasárnap Luxemburg veretlenségi sorozatát szakította meg. Cristiano Ronaldo halad a kétszázadik válogatottsága felé, és közben kettesével szaporítja a góljai számát, ezúttal is duplázott.

Magyar Nemzet
2023. 03. 27. 7:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem adja alább: ismét duplázott a válogatottban. Csütörtökön a portugál válogatott 4-0-ra legyőzte Liechtensteint az első Európa-bajnoki selejtezőjén, az ötszörös aranylabdás kettőt szerzett a négy gólból, és cseppet sem mellékesen százkilencvenhetedik alkalommal szerepelt kezdőként a nemzeti csapatban, ami új rekord a labdarúgás egyetemes történelmében. Vasárnap este a luzitánok Luxemburgban folytatták a selejtezőket, és úgy tűnt, nem lesz könnyű dolguk, mert a hazai csapat hatmeccses veretlenségi sorozattal a háta mögött érkezett a mérkőzésre: a házigazdák a vasárnapi mérkőzés előtt legutóbb 2022 nyarán szenvedtek vereséget, akkor a törökök verték meg őket. 

 

Most azonban képtelenek voltak megfékezni a portugálokat, akik bő fél óra alatt már négy gólig jutottak, és 6-0 lett a vége. Cristiano Ronaldo kezdte a gólgyártást, ő szerezte a negyediket is, rajta kívül Joao Félix, Otávio és Rafael Leao volt eredményes. A luxemburgi csapat kispadján ott ült az újpesti Tim Hall, de nem cserélték be. A J csoportban a szurkolók nem panaszkodhattak gólhiányra, ugyanis Izland 7-0-ra lépte le idegenben Liechtensteint, Szlovákia pedig 2-0-ra Bosznia-Hercegovinát. 

Borítókép: Cristiano Ronaldo megállás nélkül termeli a gólokat (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.