Xavi váratlanul világklasszisnak nevezte a Manchesterbe tartó játékosát

Legyőzte a Bilbaót, így kilencpontos előnnyel várhatja Real Madrid elleni jövő heti El Clásicót a spanyol labdarúgó-bajnokság éllovasa, a Barcelona. A csapat edzője, Xavi a középpályását, Frenkie de Jongot is megdicsérte a meccs után.

Magyar Nemzet
2023. 03. 13. 7:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Raphinha az első félidő hosszabbításában szerzett góljával a Barcelona labdarúgócsapata 1-0-ra legyőzte idegenben a Bilbaót a spanyol bajnokság 25. fordulójában, visszaállítva ezzel a kilencpontos különbséget az üldöző, a második helyen álló Real Madriddal szemben. A mérkőzés egyetlen gólja után a VAR sokáig vizsgálódott, végül helyben hagyta a találatot.

Nem volt szerencséje a Bilbaónak, amely Inaki Williams góljával a 87. percben kiegyenlített, de a játékvezető a VAR segítségével érvénytelenítette a gólt. A hajrában a hazai csapat beszorította az éllovast, a Barca alig tudott átjönni a saját térfelén, de végül elérte a célját, kibekkelte a meccset, és újabb három ponttal gazdagodva megerősítette a vezető helyét a La Ligában.

A katalánok edzője, Xavi hatalmas győzelmet emlegetett a meccs után, és több érdekes részletre is kitért. – Hetven, nyolcvan percig egészen jól játszottunk, de a végén nagyon meg kellett szenvednünk a győzelemért; egy ilyen stadionban, mint az Estadio San Mames, ez természetes. A hazaiak nagy nyomást gyakoroltak ránk – kezdte az értékelését a Barcelona szakvezetője. Xavi azzal folytatta, hogy a jövőben arra kell törekednie a csapatának, hogy végig a kezében tartsa az irányítást, lehetőleg korábban biztosítsa be a győzelmet, mert ezzel elkerülheti, hogy izgalmasan alakuljon a végjáték. 

A Barca trénere nem mulasztotta el megdicsérni Frenkie de Jongot. Az egybehangzó brit sajtóértesülések szerint a nyáron a Premier League-be, azon belül is a korábbi edzője, Eric Ten Hag csapatához, a Manchester Unitedhez tartó holland középpályást méltatta. – De Jong hihetetlenül látványosan, magas szinten futballozik. sokat ad nekünk. Szerintem jelenleg ő a világ egyik legjobb középpályása – fogalmazott Xavi.

Spanyol labdarúgó-bajnokság, 25. forduló: Bilbao–Barcelona 0-1, gólszerző: Raphinha (45+2). Az élcsoport állása: 1 Barcelona 65 pont, 2. Real Madrid 56, 3. Atlético Madrid 45 (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott).

Borítókép: Frenkie de Jongot nagyra tartja Xavi (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.