Xavinak valami nagyon beakadt a Real Madriddal kapcsolatban

Ritkán fordul elő, hogy a győztes csapat edzője a vesztes csapatot dicséri. A csütörtöki El Clasico után ez is megesett: hiába nyert 1-0-ra a Barca a Real ellen, Xavi továbbra is a madridiakat tartja a továbbjutás esélyesének a Király-kupa elődöntőjében, függetlenül attól, hogy Karim Benzemáék csütörtök este egyszer sem találták el a kaput.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 7:34
Xavi Hernandez Press Conference
Xavi Hernandez during the press conference prior to the UEFA Europa League match against Manchester United, in Barcelona, on 15th February 2023. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xavi talán felidézte önmagában a tikitaka-korszakot, a Pep Guardiola nevével fémjelzett, labdatartáson alapuló játékstílust, ami hosszú éveken át jellemezte és többek között két Bajnokok Ligája-győzelmet hozott a Barcelonának. A katalánok jelenlegi edzője, Xavi volt annak a Barcának az egyik alapembere. Csütörtök este a Király-kupa elődöntőjében a Barcelona ugyanazt élte át, amit korábban a Barcelona ellenfelei: a Real hatalmas labdabirtoklási fölényt alakított ki a Barcával szemben, több olyan szakasza volt a mérkőzésnek, amikor hosszú perceken át a saját térfelére kényszerítette a vendégcsapatot a Bernabéuban. Gólt azonban nem szerzett, ellenben a Barcelona igen, és ezzel előnyt harcolt ki a Király-kupa elődöntőjében.

A végeredménytől és az ellenfél gyászos támadójátékától függetlenül Xavi továbbra is úgy gondolja, hogy a Real Madrid a továbbjutás esélyese. A véleménye felettébb érdekes, különösképpen annak tudatában, hogy a Real egyszer sem találta el a kaput a mérkőzésen. – Az 1-0-s idegenbeli győzelem előnyt jelent nekünk. De nagyon jól fel kell készülnünk az áprilisi visszavágóra, mert egy hihetetlenül erős Real lesz az ellenfelünk. Én még mindig a Realt tartom a továbbjutás esélyesének – nyilatkozta a mérkőzés után a Barcelona edzője. Xavi mást is kipréselt magából, tudott őszintén lelkesedni a csapata játékáért, elsősorban a védekezésért. – Nem tudtuk megtartani a labdát. Nehéz volt megnyernünk a párharcokat ahhoz, hogy birtokoljuk a labdát, de szerencsére nagyon jól védekeztünk. A végsőkig harcoltunk, és ez nagyon reményteli – értékelt a barcelonai legenda, aki amiatt is tudott örülni, hogy a Manchester United és az Almería elleni vereség után a csapata újra győzni tudott. 

Carlo Ancelotti, a hazaiak mestere mindenekelőtt leszögezte, hogy a csapata nem érdemelt vereséget. – A 0-1 nagyon rossz eredmény, ennél sokkal többet érdemeltünk volna. Jól játszottunk, a megfelelő intenzitással támadtunk, nem engedtük kibontakozni a Barcelonát. De elől nem voltunk elég élesek, hiányzott a hatékony befejezés. Sok energiát fektettünk a mérkőzésbe, de ennek nem lett meg az eredménye – mondta a Real olasz edzője. Arra nem tért ki, hogyan fordulhatott elő, hogy a csapata egyetlen kaput eltaláló kísérlet nélkül fejezze be a mérkőzést. Pedig ott volt a pályán a tavalyi aranylabdás, és a fiatal brazil, Vinícius Junior is.

A Barcelona 1-0-s sikerével tényleg nem dőlt el a továbbjutás, április 5-én derül ki, melyik csapat jut be a Király-kupa döntőjébe. 

Spanyol Király-kupa: Real Madrid–Barcelona 0-1, gólszerző: Militao (öngól, 26.).

Borítókép: Xavi továbbra is a Realt tartja a továbbjutás esélyesének (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.