Zöldség volt, hatodik lett – könnyek között ért célba a versenyző

Az orvosai közül volt, aki úgy nyilatkozott, hogy még hetekig nem versenyezhet, Lance Stroll mégis részt vett a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon. A Formula–1-es pilóta kínok és könnyek között a hatodik helyre hozta be az Aston Martint.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 15:13
Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 Lance Stroll
Lance Stroll of Canada, Aston Martin Aramco Cognizant, portrait during the Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix of the 2023 FIA Formula One World Championship from 2 to 5 of March, 2023. Bahrain International Circuit, in Sakhir, Bahrain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a többi pilóta, Lance Stroll (Aston Martin) is eltökélten készült a 2023-es Formula–1-es idényre, de keresztülhúzta a számításait egy kerékpározás közben történt baleset, amely során megsérült a jobb csuklója, a bal pedig eltört, és az egyik lábujja szintén. A kanadai versenyző emiatt a szezon előtti kollektív teszten sem vett részt, és csak múlt csütörtökön derült ki, hogy a pénteki szabadedzésekre autóba ülhet. Csodaszámba ment, hogy teljesítette a bahreini versenyhétvégét, mivel néhány orvosa esélyt sem adott erre.

– A csontkovácsom naponta tíz órát töltött azzal, hogy rendbe hozza a csuklóim és a lábujjam. Néhány orvosom azt mondta, hogy lehetséges, az Ausztrál Nagydíjig nem térhetek vissza (amit április első hétvégéjén rendeznek – a szerk.) – idézte fel Stroll. – Tíz napja nem tudtam semmit megmozdítani, még csak járni se bírtam. Úgy néztem ki, mint egy zöldség, nem gondoltam volna, hogy ma itt lehetek. Most már elég jó állapotban vannak a csuklóim, bár a balnak, amelyet műteni is kellett, még gyógyulnia kell. A lábujjam minden nappal egyre csak javul. Úgyhogy azt hiszem, hogy mostantól rendben lesz minden.

Míg Fernando Alonso a másik Aston Martinnal a harmadik helyen futott be, Strollnak a hatodik hely jutott az idénynyitón – amivel máris beállította a tavalyi legjobb eredményét. A 24 éves pilóta kínok között teljesítette a versenyt, fájdalommal küzdött, és olykor a könnye is kicsordult, amikor George Russell-lel (Mercedes) a hatodik pozícióért csatázott. Alonso egyenesen hősiesnek nevezte, hogy csapattársa így versenyzett.

– A legfontosabb, hogy mindketten a pályán maradtunk, remek csatát vívtunk, és elkerültük az ütközést. A párbajunk után lángolt a csuklóm, elmorzsoltam pár könnycseppet is. De a fájdalomtól eltekintve élvezetes futam volt, az utolsó pillanatokig a lehető legjobb helyezés eléréséért küzdöttem.

Borítókép: Lance Stroll Bahreinben (Fotó: AFP/Nurphoto/Gongora)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.