Atlétikai vb: elstartolt a Sulihős program

Baji Balázs vezetésével csütörtökön elrajtolt a Sulihős program, amelyet az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság szervezői hirdettek meg a magyarországi iskolák számára.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 13. 20:15
Németh balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei budapesti atlétikai vb szervezőinek közleménye szerint a világbajnoki bronzérmes gátfutó – aki a vb nagykövete – személyesen mutatta be a sportág alapjait a program első foglalkozásán a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium diákjainak. Az atlétika áprilisban és májusban kap főszerepet a testnevelésórákon és ezzel több százezer gyerekhez jut el. Közülük sokan ott lehetnek majd Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, az atlétikai vb-n, amelynek augusztus 19-i nyitónapjára intézményenként 23 ingyenjegyet biztosítanak a szervezők a programban résztvevő iskoláknak.

– A Sulihős program a szívünk csücske, benne van minden, amiért érdemes atlétikai világbajnokságot szervezni. Megmozgatjuk az országot, megszerettetjük a gyerekekkel az atlétikát és egy fantasztikus sportélményen keresztül inspirálunk mindenkit, hogy sportoljon, éljen egészségesebb életet, ez az elsődleges küldetésünk a világbajnokság segítségével – idézte a kommüniké Németh Balázst, a vb lebonyolításáért felelős Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatóját.

A közlemény szerint eddig több száz iskola jelentkezett a programra minden vármegyéből, de kiemelkedően nagy az érdeklődés Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyében, valamint Budapesten. A fővárosban a XI. kerületből jelentkezett a legtöbb iskola, a legtávolabbi sulihős pedig a közel 300 kilométerre lévő Fehérgyarmatról érkezik majd.

A nyitónapi ingyenes belépők mellett az iskolák ötvenszázalékos kedvezményt kapnak a jegyárból az esti eseményekre, a délelőtti programokra pedig 2023 forintos áron vásárolhatnak jegyeket csoportos látogatás esetén.

 

Borítókép: Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.