Juhász Dorka amerikai álma teljesült: a WNBA-ben szerepelhet

Az Origo adott hírt elsőként a szenzációs átigazolásról: Juhász Dorka ott lesz az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság, a WNBA következő idényében a parketten. A 23 éves, Pécsről indult, az utóbbi öt évben az Egyesült Államokban tanuló és játszó 23 éves kosarast a Minnesota Lynx választotta ki.

Magyar Nemzet
2023. 04. 11. 8:16
2023 WNBA Draft
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 10: WNBA Commissioner Cathy Engelbert and Dorka Juhasz pose for photos after Juhasz was drafted 16th overall by the Minnesota Lynx during the 2023 WNBA Draft at Spring Studios on April 10, 2023 in New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Sarah Stier/Getty Images) Fotó: Sarah Stier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Dorka a WNBA-ben – ezt a szenzációs hírt vette észre és írta meg elsőként az Origo. Magyar idő szerint kedd hajnalban tartották meg az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság draftját, azaz kiválasztóját, és Juhász Dorka nevét az alapszakaszban tavaly a kilencedik helyen végzett Minnesota Lynx képviselője mondta ki. A New Yorkban lezajlott drafton Juhász Dorka előkelő helyen „kelt el”, hiszen összességében tizenhatodikként választották ki.

Juhász Dorka az Uconn egyetemi csapatában játszotta végig a legutóbbi szezont, az Egyesült Államokban töltött öt év alatt pszichológia-alapdiplomát, valamint sportmenedzseri mesterdiplomát szerzett. A draft előtt az édesanyja, a korábbi válogatott pécsi kosaras beszélt a lányáról a Pécs Aktuálnak, amelyben elmondta, Dorka az Ohio State és az Uconn szakmai programja után lép a profik útjára, és a WNBA hab lenne a tortán. Az ősszel biztosan visszajön Európába, de még nem tudni, melyik klubba.

Erre most már csak akkor kerülhet sor, amikor a Minnesota befejezi a bajnokságot az alapszakasz végén vagy kiesik a rájátszásból. Az Origo is felhívja a figyelmet arra, hogy Juhász Dorka sikere ugyanakkor megnehezítheti Székely Norbert szövetségi kapitány dolgát. A WNBA új idénye május 19-én kezdődik, akkor a magyar válogatott már javában készül majd a június 15-én rajtoló Európa-bajnokságra. Juhász Dorka még sohasem játszott a válogatottban a tengerentúli kötelezettségei miatt, az Eb-n ugyanakkor a képességei és a tudása alapján nagy szükség lenne rá, ám kérdés, a Minnesota mit szólna hozzá, ha hetekre nélkülöznie kellene új szerzeményét. 

Borítókép: Juhász Dorka új csapata mezével a kezében (Fotó: Getty Images/Sarah Stier)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.