Két gólt hoztak össze a légiósok, Ádám Martin okkal lehetett szomorú

Egy hete a magyar légiósok nem kényeztettek el minket gólokkal, egyikük sem talált a soros ellenfelek kapujába. Most valamivel jobb a helyzet, mert volt olyan honfitársunk, aki a múlt héten feliratkozott az eredményjelzőre, ráadásul nem is egy. A hét legbalszerencsésebb magyar légiósa Ádám Martin, aki számára különleges meccsből kényszerült idő előtt kiszállni.

2023. 04. 10. 6:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig jó érzés leírni, ha magyar légiósok gólt szereznek, hiszen a magyar futball hírnevét öregbítik külföldön. Akadt már olyan hét, amikor öt vagy hat honfitársunk is eredményes volt, egy hete viszont arról kellett beszámolnunk, hogy bizony egyikük sem talált be az ellenfél hálójába. Ezúttal kissé megnyugtatóbb a helyzet, és erről elsőként gondoskodott, aki szerdán a Német Kupában a 98. percben iratkozott fel az eredményjelzőre, és a csapata, az RB Leipzig ezzel győzte le 2-0-ra a Dortmundot. is végigjátszotta ezt a meccset, akárcsak szombaton a Hertha elleni bajnokit, amelyet a lipcseiek ugyancsak megnyertek, ezúttal 1-0-ra.

Fotó: Ronny Hartmann

És akkor maradjunk is Németországban! csapata, a Freiburg a héten kétszer is megmérkőzött a Bayern Münchennel, és a kupából a bajor fővárosban tessékelte ki Európa egyik legerősebb csapatát, szombaton viszont a bajnokságban kikapott otthon 1-0-ra. A magyar támadó az első meccsen a 68., a másodikon a 62. percben állt be, és az utóbbin nem sokkal később egyenlíthetett volna , ám a Bayern kapusa bravúrral védte a lövését. még sérült, az Union Berlin így nélküle esett ki a kupából Frankfurtban, majd kapott ki a Bundesligában 2-1-re Dortmundban. A Német Kupa elődöntőjében pedig magyar belharc lesz, ugyanis a Freiburg az RB Leipziggel játszik a fináléért. 

A német profi bajnokság másodosztályában több eredménytelen hét után visszanyerte a formáját a Hamburg, amely 6-1-re kiütötte a Hannovert, Németh András a 79. perctől volt aktív részese a sikernek, a csapata pedig visszalépett a sima feljutást jelentő második helyre. A görög élvonal hétközi fordulójában Kleinheisler Lászlót a kezdőcsapatba tette a Panathinaikosz vezetőedzője, majd az 59. percben lecserélte az Arisz otthonában, a csapata nyert 1-0-ra. Vasárnap a Panathinaikosz derbit játszott hazai pályán, 2-0-ra legyőzte az Olympiakosz Pireusz, a magyar középpályás megint kezdett, és most 84 percet kapott. Szombaton a Levadiakosz Gróf Dáviddal a kapuban és Vinícius Paulóval a védelemben 1-0-ra nyert az Aszterasz Tripolisz vendégeként.

A holland élvonalban az AZ hazai pályán 1-0-ra kikapott a Sparta Rotterdamtól, végig a pályán volt, róla a portugál sajtó már úgy ír, hogy szinte biztosan a Benficában folytatja a pályafutását. A belga másodosztályban a Lommel 1-0-ra nyert az Excelsior Virton otthonában, Vancsa Zalán kezdett, és a 76. percben cserélték le. Az osztrák első osztályban a LASK nem nevezte Kecskés Ákost a Sturm Graz ellen, de így is nyerni tudott 2-1-re. A Dunaszerdahely rangadót játszott a szlovák Fortuna Ligában, 35. alkalommal lépett pályára a Slovan otthonában, 

és először érkezett éllovasként Pozsonyba. A 64. percben Kalmár Zsolt a tizenhatosról a bal felső sarokba bombázott, ám a Slovan öt perc alatt fordított, és 2-1-re megnyerte a meccset.

 Hat körrel a vége előtt a bajnokságot továbbra is a sárga-kékek vezetik, előnyük három pont még mindig. Kalmárt a 88. percben le-, Szánthó Regőt pedig becserélték. A Török Kupában a Fenerbahce simán verte 4-1-re a Kayserisport, a bajnokságban legközelebb hétfőn este lép pályára.

Fotó: dac1904.sk

Európán kívül nem sok jó hír érkezett a magyar futballistákról. Az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben tavalyi döntős Philadelphia Union a Keleti főcsoportot hét meccs után öt győzelemmel és két döntetlennel vezető Cincinnati vendégeként szenvedett 1-0-s vereséget, a 61. percben csereként lépett pályára. Sallói Dániel klubja, a Sporting Kansas City továbbra is utolsó helyen áll a Nyugati konferenciában, miután hazai pályán 1-0-ra kikapott a Colorado Rapidstől, a magyar játékos végigjátszotta a meccset.

A legszomorúbb azonban története. A válogatott csatár három bajnoki után ismét az Ulszan Hyundai kezdőcsapatában kapott helyet. Számára ez 

különleges mérkőzés volt, mert a szülei is ott voltak a stadionban, és legnagyobb bosszúságára még a szünet előtt le kellett cserélni. Az Ulszan már 2-0-ra vezetett, amikor a mérkőzés 43. percében Ádám Martin fájdalmas arccal ült le a földre – a csatár bokája nem sokkal korábban egy párharc során sérült meg. 

A játékoshoz bement az orvosi stáb, ám az ápolás során kiderült, nem tudja folytatni a játékot, így rövidesen le is cserélték. Bosszúsan hagyta el a pályát, egy kamera mellett álló dobozba is belerúgott bánatában.

– A szüleim több mint tíz órát repültek azért, hogy láthassanak. Próbáltam kihúzni a félidő végéig, de nem sikerült, cserét kértem – mondta el a magyar légiós a mérkőzés után a SPOTVNews tudósítása szerint, amely arról is ír, Ádám Martin édesanyja és édesapja nemcsak először látogatta meg fiát Dél-Koreában, hanem első alkalommal járt külföldön. A mérkőzést 2-1-re nyerte meg az Ulszan. Később kiderült, Ádám Martinnak a vádlija sérült meg, úgy tűnik, nincs komoly baj, azonban a pontos diagnózis csak a következő napokban sorra kerülő újabb vizsgálatok után várható.

Borítókép: Ádám Martint a szokásosnál jobban bosszantotta a sérülése (Fotó: Koreai Labdarúgó-szövetség)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.