A színmagyar csapat nem tudott fordítani hazai pályán

Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata (Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga) ezüstérmet szerzett az Európa-kupában, miután az egy hónappal ezelőtti, idegenbeli 3-2-es vereséget követően a vasárnapi, hazai visszavágón 3-0-ra alulmaradt az olasz ASD Quattro Mori Cagliarival szemben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 07. 18:10
Póta Georgina, a budaörsi csapat vezéregyénisége
Gödöllő 20210604 Asztalitenisz OB női egyes döntő Foto Árvai Károly Nemzeti Sport Póta Georgina Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budaörs női asztalitenisz-csapata bravúrra készült, az olasz Cagliari elleni Európa-kupa-döntőt az idegenbeli 3-2-es vereség után fordította volna meg hazai pályán.

Az első meccsen a két legelőkelőbben rangsorolt játékos, Póta Georgina (79. a világranglistán) és a román Andreea Dragoman (87.) csapott össze egymással, Szardínián a kétszeres Európa-bajnok magyar nyerte kettejük mérkőzését. Ezúttal azonban máshogy alakult, Póta ugyan hátrányból hozta az első szettet, de a folytatásban az ellenfél irányított. A rutinos hazai játékos nem találta az ellenszert Dragoman játékára, többször is tanácstalanul széttárta a karját, és bár a végén öt meccslabdát hárított, a 22 éves rivális négy játszmában nyert.

A húszesztendős Dari Helga (276.) Cagliariban sima mérkőzésen kapott ki a vendégek másik román légiósától, Taina Maria Plainantól (226.), s itthon sem sikerült visszavágnia. A két évvel idősebb rivális most is nagyon jól szervált, és esélyt sem hagyott Darinak.

Két találkozó után tehát 2-0-ra vezettek az olaszok, így a mezőny legrutinosabb tagjára, a 47 éves Fazekas Máriára várt a feladat, hogy a nigériai Edem Offiong (142.) ellen életben tartsa a budaörsi reményeket. A párharc első meccsén Fazekas simán, 3-0-ra győzött, a 36 éves afrikai asztaliteniszező azonban ezúttal nagyobb ellenállást fejtett ki, olyannyira, hogy az elvesztett első szett után fordított. Fazekas idegesnek tűnt, kapkodott, így nem sikerült visszakapaszkodnia, ezzel el is dőlt a találkozó, a párharc pedig olasz örömünneppel ért véget.

A megszakítás nélkül huszadik európai idényét teljesítő, csak hazai játékosokat foglalkoztató Budaörs története ötödik kontinentális érmét szerezte meg, eddig két-két ezüst és bronz volt a mérlege.

Európa-kupa, döntő, visszavágó

SH-ITB Budaörsi SC–ASD Quattro Mori Cagliari (olasz) 0-3
Póta Georgina–Andreea Dragoman 1-3 (9, -5, -6, -8)  
Dari Helga–Taina Maria Plainan 0-3 (-8, -6, -5)
Fazekas Mária–Edem Offiong 1-3 (5, -10, -7, -7)

Kupagyőztes: az ASD Quattro Mori Cagliari, kettős győzelemmel.

Borítókép: Ezúttal Póta Georgina sem tudott meccset nyerni (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.