Bejelentette a Chelsea az új vezetőedzőjét, akivel talpra állna

Eldőlt, hogy Mauricio Pochettino veszi át a Chelsea irányítását a nyártól. Az argentin vezetőedző visszatér Londonba, ahol korábban a Tottenhamet irányította. Nehéz dolga lesz a Chelsea élén, hiszen a klub borzasztó idényen van túl, és egyetlen európai kupában sem indulhat majd.

Magyar Nemzet
2023. 05. 29. 15:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig úgy tűnt, hogy Julian Nagelsmann lehet a Chelsea új edzője, hiszen miután váratlanul leváltották a Bayern München éléről, a londoni klub szinte azonnal megkörnyékezte őt. Ennek fő oka az volt, hogy Christopher Vivell a Chelsea technikai igazgatója, aki korábban együtt dolgozott vele Lipcsében. Nagelsmann helyzetét azonban bonyolította, hogy még mindig szerződésben áll a Bayernnel, a német klub csak felfüggesztette őt, nem kirúgta. Mauricio Pochettino kinevezése előtt azonban nem álltak hasonló akadályok.

Az argentin edző legutóbb a Paris Saint-Germain csapatát irányította, onnan tavaly nyáron a francia bajnoki cím elhódítása után távozott, azóta nem vállalt munkát. Pochettino most 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá a Chelsea-vel, amelynek egyéves hosszabbítási opciója is van.

A 2021-ben még BL-győztes klubnál nagy a káosz, amióta Roman Abramovics eladta a csapatot az amerikai Todd Boehly-vezette befektetői csoportnak. A mostani idényt még a korábbi sikeredző Thomas Tuchel vezetésével kezdte meg a csapat, ám a németet már szeptemberben kirúgták, a helyére pedig Graham Potter került, aki addig a Brighton sikert sikerre halmozó edzője volt. Vele azonban nem javultak az eredmények, így a tavasszal ő is távozott, ideiglenes megoldásként pedig a klublegenda, Frank Lampard vezetésével fejezte be az idényt az együttes.

A Chelsea mindössze a 12. helyen végzett a Premier League-ben, ami 1994 óta a legrosszabb szereplése, és mivel a BL-ben a negyedöntőben kiesett, plusz az FA-kupában is elvérzett, ez azt jelenti, hogy a következő idényben egyik európai kupában sem állhat rajthoz.

Pochettino számára tehát fel van adva a lecke, de korábban a Tottenham élén sikeres időszakot töltött el a Premier League-ben.

Borítókép: Mauricio Pochettino visszatért Angliába (Fotó: Chelsea)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.