Gond van a nevével, ezért nem szerződtették Mick Schumachert

Mick Schumacher idén ülés nélkül maradt a Formula–1-ben. Nagybátyja, Ralf Schumacher szerint nem véletlenül, hiszen egy csapathoz hívták volna, de Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának nemtetszése miatt nem mehetett oda.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 18:13
Motorsport: Formula 1 test drives in Bahrain Ralf Schumacher
23 February 2023, Bahrain, Sakhir: Motorsport: Formula 1 test drives in Bahrain. Test driver Mick Schumacher from Germany of Team Mercedes in the pits. Photo: Hasan Bratic/dpa (Photo by Hasan Bratic / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ralf Schumacher az utóbbi években megmondóembernek nőtte ki magát a Formula–1-ben. Az egykori pilóta a közelmúltban többek között a Ferrari versenyzőibe szállt bele, de több alkalommal kritizálta a Haas csapatfőnökét, Günther Steinert is, mert szerinte nem úgy bánt az unokaöccsével, Mickkel, ahogy kellett volna.

Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 Helmut Marko
Helmut Marko állhatott Mick Schumacher leigazolásának az útjába Fotó: AFP/NurPhoto/Gongora

Utóbbi az elmúlt két idényben a Haasnál versenyzett, de az amerikai istálló a fiatal német helyére tapasztaltabb honfitársát, Nico Hülkenberget szerződtette 2023-ra. Mick Schumacher pedig ülés nélkül találta magát, és végül a Mercedes tartalék pilótája lett.

Máshogy is alakulhatott volna a pilóta sorsa, ha a Red Bull fiókcsapata, az Alpha Tauri leigazolja őt, azonban az alakulat a holland Nyck de Vriest választotta Schumacher helyett, pedig Franz Tost csapatfőnök inkább utóbbi mellett tette volna le a voksát. Legalábbis Ralf Schumacher szerint ez volt a helyzet.

– Franz Tost eredetileg egy másik versenyzőt szerződtetett volna, mivel tudja, hogy a pilótáknak nagyjából két-három évre van szükségük, hogy felvegyék a ritmust. Mick volt az egyetlen ilyen és egyben elérhető versenyző a piacon. Érthető döntés lett volna a leigazolása, de aztán Helmut Marko közbeszólt, és személyes vagy bármilyen más oknál fogva nem egyezett bele, és Nyck de Vriest választotta helyette. 

Úgy tűnik, hogy Helmut Markónak valamilyen problémája van a Schumacher névvel. Bár mi jól kijövünk egymással, valamilyen gondja lehet Mickkel, különben érthetetlen számomra a döntése – fejtegette a hatszoros futamgyőztes.

 

Üzleti szempontból is előnyös lehetne Schumacher szerződtetése

Az eddig látottak alapján előfordulhat, hogy hamarosan ismét lesz egy szabad hely az Alpha Taurinál, ugyanis az újonc De Vries teljesítményével eddig nem maradéktalanul elégedettek a csapatnál. A bokszutcai pletykákban lehetséges utódként a Red Bull harmadik számú versenyzője, Daniel Ricciardo szerepelt, de Ralf Schumacher szerint az unokaöccse lenne a legjobb választás.

– Őszintén szólva én úgy látom, hogy a Red Bull köreiben nincs egy pilóta sem, aki megfelelő lenne a feladatra – magyarázta Ralf Schumacher, aki szerint a Red Bullnak üzleti szempontból is megtérülne, ha Micket választaná. – Nem szabad elfelejteni, hogy a Red Bullnak nem feltétlenül Németország a legerősebb piaca. Szerintem pozitív hatással lett volna a márkára, ha biztosítják, hogy egy Schumacher továbbra is a Formula–1-ben versenyezzen. Meglep, hogy az új vezetőség nem fordított nagyobb figyelmet erre, mert végső soron ez nem Marko döntése, hiszen más állja a cechet.

Borítókép: Mick Schumacher jelenleg a Mercedes tartalék pilótája (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hasan Bratic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.