Hamilton öltözékeit már Schumacher sem bírja némán nézni

Az expilóta Ralf Schumacher a német Sky szakértőjeként dolgozva nem rejti véka alá a véleményét a Formula–1-es pilótákról. A múlt hétvégi Miami Nagydíj után például a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szívfájdalmáról és a Ferrari versenyzőinek hibáiról is szót ejtett.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 20:04
Lewis Hamilton
Mercedes's British driver Lewis Hamilton (C) is seen prior to the Formula One Austrian Grand Prix at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, on July 07, 2022. (Photo by ERWIN SCHERIAU / APA / AFP) / Austria OUT Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewis Hamiltonnak (Mercedes) egy kiugró hétvégéje volt eddig idén, amikor Ausztráliában a második helyen végzett, de általában nincs esélye a dobogós helyek megszerzésére. Miamiban sem voltak könnyű napjai, az időmérőn még az utolsó szakaszba sem jutott be, így a futamon a tizenharmadik helyről kellett előreküzdenie magát. Ez valamelyest sikerült is neki, hiszen a hatodik helyen ért célba. De a hétszeres világbajnok nem lehetett maradéktalanul elégedett, a verseny utolsó szakaszában ugyanis arra kérte a Mercedes, hogy engedje el a nála gyorsabb csapattársát, George Russellt. Utóbbi el is ment Hamilton mellett, és végül a negyedik lett.

F1 Grand Prix of Miami Lewis Hamilton
Hamilton az öltözékével Miamiban is feltűnést keltett Fotó: AFP/Getty Images North America/Chris Graythen

Ralf Schumacher szerint a történtek rosszul érinthették Hamiltont, aki évekig legyőzhetetlennek érezhette magát, mostanában viszont gyakran előfordul, hogy a csapattársa előtte végez. Tavaly például a pontversenyben is megelőzte őt a mercedeses kollégája: Russell épp negyedik, Hamilton pedig hatodik lett.

– Hamilton most fortyogni fog magában. Nincs hozzászokva, hogy nem ő nyer. Figyelemre áhítozik, erről árulkodik az öltözködési stílusa is – írta cikkében a futamot követően Schumacher. – Miamiban a csapattársa, George Russell mögött ért célba. Ez a lehető legnagyobb büntetés Hamiltonnak – vélekedett a német expilóta.

Hamilton az öltözködésével, Leclerc a hibáival tűnik ki

Ralf Schumacher nemcsak Hamiltonról mondta el a véleményét, hanem a Ferrari pilótáinak is megmondta a magáét. Bár a versenyzők folyton panaszkodnak, szerinte inkább Charles Leclerc-ben és Carlos Sainzban kell keresni a hibát, mintsem az autóban, esetleg a csapatban.

– Nem fantasztikus a Ferrari, de korántsem annyira rossz, mint amilyennek a pilóták leírják. Sainz elfékezi magát a bokszbejáratnál, Leclerc pedig szinte az összes gyors körében összetöri az autót. Engem ilyesmikért Frank Williams a fülemnél fogva rángatott volna ki az autóból 

– hívta fel a figyelmet Schumacher. – A Ferrari legnagyobb problémáit a versenyzők jelentik. Leclerc hibáiból arra lehet következtetni, hogy még nem elég érett és kiegyensúlyozott ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerjen a Ferrarival. Sainz pedig nyolc tizeddel le van maradva tőle. Őszintén szólva a csapat jelenleg jobban teljesít, mint a versenyzői.

Borítókép: (Fotó: AFP/APA/Erwin Scheriau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.