Keményen aprították és sértegették egymást a játékosok Milánóban + fotó

A történelmi pillanat a legnagyobb feszültséget hozta ki a játékosokból a Milan–Inter labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőn. A két csapat 2005 óta először találkozott a BL-ben, és a tét olykor a legrosszabbat hozta a játékosokból. Alessandro Bastoni, az Inter védője és Brahim Díaz, a Milan támadója folyamatosan sértegette egymást a 2-0-s Inter-győzelemmel zárult meccsen.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 10:41
null
Inter Milan's Italian defender Alessandro Bastoni (L) challenges AC Milan's Spanish midfielder Brahim Diaz during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between AC Milan and Inter Milan, on May 10, 2023 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP) Fotó: Marco BERTORELLO / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi este volt a San Siróban, a két milánói óriás, az Inter és a Milan 2005 óta először találkozott a nemzetközi kupaporondon. Már 2-0-ra vezetett az Inter Edin Dzeko és Henrik Mkhitaran góljával a 11. percben, és utána történt az első nézeteltérés Bastoni és Díaz között. A Real Madridtól szerződtetett spanyol nem tudta játékban tartani a labdát, és meglökte Bastonit, amikor a labda már régen áthaladt a vonalon. Ezt sérelmezte Bastoni, aki az olasz lapok egybehangzó véleménye szerint többször is azt kiabálta ellenfele arcába, hogy „Mi a f…szt csinálsz?”.

Bastoni (95) és Díaz (10) nem barátkozott össze a városi derbin       Fotó:  Marco Bertoleto/AFP

A spanyol játékvezető, Jesús Gil Manzano feladata volt kibékíteni a feleket, de ez csak ideig, óráig működött, a páros folyamatosan szapulta egymást egészen a lefújásig. 

A főszereplők között több összecsapásra is sor került, különösen amikor a VAR visszavonta az Inter büntetőjét, és ez arra sarkallta a Milan játékosait, hogy kérjenek sárga lapot Lautaro Martineztől műesésért. Ez nem történt meg. Az Inter 2-0-s előnnyel várja a jövő heti visszavágót.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: AC Milan (olasz)–Internazionale (olasz) 0-2 (0-2), Milánó, San Siro, jv.: Jésus Gil (spanyol). Gólszerző: Dzeko (8.), Mhitrajan (11.). A visszavágót május 16-án játsszák. 

Borítókép: Díaz és Bastoni nem barátkozott össze a San Siróban (Fotó: Marco Bertoletto/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.