Magyar bravúrral kezdődött a dél-afrikai világbajnokság

Szombaton kezdődött és jövő vasárnapig tart az asztalitenisz-világbajnokság Dél-Afrikában. A sportág vb-je 1939 után tért vissza Afrikába, a különleges helyszínen a meccsek sora magyar bravúrral indult: Madarász Dóra legyőzte a női egyes tizedik kiemeltjét, az osztrákok uralkodó Európa-bajnokát, Sofia Polcanovát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 20. 13:45
Madarász Dóra
Forrás: Facebook/Magyar Asztalitenisz Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt számot rendeznek az idei, dél-afrikai asztalitenisz-világbajnokságon: női és férfi egyest, valamint női, férfi és vegyes párost. Valamennyi versenyszám küzdelmei elkezdődtek a szombati nyitónapon, a női egyes ráadásul magyar bravúrral: Madarász Dóra a tizedik kiemelt Sofia Polcanova ellen 3:1-es hátrányból fordított.

Madarász Dóra magyar asztaliteniszező
Madarász Dóra révén máris született magyar bravúr Durbanben (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

– 1:0-ra és 7-4-re vezettem, de aztán elment a második szett és én is elvesztettem kicsit a fonalat. Ellenfelem viszont éppen addigra lazult ki, elengedte a kezét és fordított. Szerencsére az ötödik játszmát sikerült viszonylag könnyedén begyűjtenem, ez önbizalmat adott a folytatásra. A döntő szettben úgy éreztem, teljesen pariban vagyunk, és nagyon örülök, hogy végül sikerült megvernem a regnáló Európa-bajnokot. És annak is, hogy sikerült megvalósítanom azt, amit jó ideje gyakorlok – értékelte a meccset az MTI-nek Madarász, aki három számban is érdekelt a durbani vb-n, női párosban Póta Georgina, vegyes párosban Ecseki Nándor a partnere.

Az első forduló jelentette a végállomást férfi egyesben Majoros Bencének, a kanadai Eugene Wangtól kapott ki 4:2-re, Hartbrich Leonie pedig szettet sem nyert a luxemburgi Ni Xialian ellen. Győzött viszont a Szudi Ádám, Ecseki Nándor duó, a férfi párosok között 13. helyen kiemelt magyar kettős a nigériai Abiodun, Aruna duót győzte le 3:2-re. A női párosok versenyében Póta és Madarász szintén nigériai kettőst búcsúztatott, a magyar lányok 3:0-ra nyertek Edem és Akpan ellen.

Az 1939-es kairói világbajnokság óta ez az első asztalitenisz-vb, amelyet Afrikában rendeznek.

Borítókép: Madarász Dóra legyőzte az Európa-bajnokot a vb-n (Fotó: Facebook/Magyar Asztalitenisz-szövetség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.