Megfutamodtak a Fehérvár futballistái az őket számon kérő szurkolók elől

Nem kifejezés, hogy keserű a hangulat a Fehérvár háza táján. A csapat az NB I 30. fordulójának záró meccsén nem tudta legyőzni hazai pályán a Mezőkövesdet, így kieső helyen áll. A drukkerek a mérkőzés végén le akarták vetetni a mezt a futballistákkal, akik zöme azonban az öltözőbe menekült a felelősségre vonás elől. Az esetre a Fehérvár edzője is reagált.

Magyar Nemzet
2023. 05. 08. 8:18
null
20230507 labdarúgás Fehérvár Mezőkövesd Foto:Dömötör Csaba Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Türelmesek voltak a Fehérvár drukkerei, akik csak a Mezőkövesd elleni találkozó hajrájában kezdtek kritikus hangon felszólalni a csapat teljesítménye ellen – igaz akkor már egyre hangosabban. Dühük érthető: az NB I második legértékesebb keretével (15,95 millió euró) a kiesés ellen küzd az együttes, amely a Mezőkövesd elleni 1-1-es döntetlennel újabb lépést tett a másodosztály felé. Három fordulóval a vége előtt a Fehérvár a 11., azaz kieső helyen áll.

A lefújás után a Fehérvár drukkerei rákezdtek a „vedd le a mezt” rigmusra, mert szerintük a labdarúgók nem érdemesek arra, hogy a klub dresszét magukon viseljék. A megalázó rítusban azonban nem voltak partnerek a játékosok: néhány kivételtől eltekintve ugyanis a csapat bevonult az öltözőbe.

A struccpolitika aligha vezet eredményre, a Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak sem ment el szó nélkül az eset mellett a sajtótájékoztatón: – Ami a lefújás után történteket illeti, arról muszáj beszélni. Láttam, hogy a csapat fele már nem volt a pályán a meccs vége után, és megértem a drukkerek csalódottságát. Legalább huszonnégy óra kell majd, hogy értékeljem a helyzetünket, és aztán el fogok beszélgetni a játékosokkal.

Sokat javíthatott volna a fehérvári hangulaton, ha Kenan Kodro a 91. percben belőtte volna a hazaiak számára megítélt tizenegyest, ám a csatár hibázott, így a győzelem elmaradt. Grzelak nem hibáztatta Kodrót, aki 11 góljával egyébként a csapat legjobbja a bajnokságban. – Fájt, hogy kihagyta a tizenegyest, de ez neki is borzalmas érzés – fogalmazott megértően az edző. – Valakinek vállalnia kellett a felelősséget, és ő odaállt a labda mögé. Az ilyen meccseket ugyanakkor nem az utolsó perces tizenegyessel kell megnyerni. Az edzéseken sokat dolgozunk az önbizalom építésén, az első félidőben ebből valami visszaköszönt, de a második félidőben, az egyenlítés után megint összezuhantunk.

Borítókép: A Fehérvár egyre nagyobb bajban van (Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.