Szoboszlai és Orbán góljaival aratott drámai győzelmet a Lipcse

Győznie kellett a Lipcsének a Bundesliga 32. fordulójának zárómeccsén, de Szoboszlai Dominik kapufáig, csapata pedig sokáig csak egy videózás után visszavont gólig jutott a Werder Bremen ellen, amely 1-0-ra vezetett. Aztán a hajrában Willi Orbán egyenlített, majd Szoboszlai a 96. percben a győztes gólt is megszerezte. A drámai győzelem érmet érhet a végén.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 19:37
SZOBOSZLAI Dominik
Freiburg, 2023. május 03. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta csapata harmadik gólját a Freiburg ellen a labdarúgó Német Kupa freiburgi elõdöntõjében 2023. május 2-án. MTI/AP/DPA/Marijan Murat Fotó: Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lehetőséget kínált a Lipcsének a Bundesliga 32. fordulója, hiszen a klub két nagy riválisa, csapata, az Union Berlin és Sallai Roland-féle Freiburg egymás ellen játszott. Azon a meccsen az Union nyert szombaton , így és együttesének győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze a harmadik helyet.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik újra vezére volt a Lipcsének. Fotó: Ronald Wittek

Ennek megfelelően a meccs nagy részében a Lipcse támadott, a gól azonban csak nem akart összejönni Marco Rose csapatának. Ehhez a legközelebb még az első félidőben, a 42. percben Szoboszlai járt, aki egy szögletet csavart kapura, és a kapufát találta el. Fordulás után pedig Christopher Nkunku gólja után már ünnepeltek a lipcseiek, de túl korán, ugyanis a francia támadó 65. percben esett találatát videózás után érvénytelenítették, mert az akció elején szabálytalan volt a lipcsei labdaszerzés.

S milyen a futball: az elszalasztott lipcsei helyzetek megbosszulták magukat. A 70. percben Bittencourt révén megszerezte a vezetést a Werder Bremen.

A Lipcse mindent egy lapra feltéve támadott, és a 87. percben összejött az egyenlítés: Nkunku beadására a hosszún Orbán érkezett, aki védőjét megverve a kapuba fejelt.

Ezzel még nem volt vége, maratoni, nyolcperces hosszabbítás következett, amibe még egy magyar gól belefért. A 96. percben újra Nkunku volt az előkészítő, a centerezésére ezúttal Szoboszlai érkezett, aki hat méterről lőtt a kapuba.

Drámai 2-1-es győzelmével a Lipcse egy ponttal visszaelőzte az Union Berlint a harmadik helyen, így ha a hátralévő két fordulóban nem hibázik, biztosan éremmel zárja a bajnokságot.

Mennyi gólt számlál Szoboszlai és Orbán?

Értelemszerűen mindkét magyar játékos végigjátszotta a meccset, Szoboszlai az idénybeli 43. meccsén a nyolcadik gólját szerezte, Orbán pedig a 45. mérkőzésén az ötödik találatát jegyezte. 

Utóbbi védő létére a klub holtversenyben hatodik legeredményesebb játékosa az évadban, a spanyol válogatott támadó, Dani Olmo neve mellett szerepel ugyanannyi gól. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik az idény egyik legfontosabb lipcsei gólját lőtte (Fotó: MTI/AP/DPA/Marijan Murat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.