Szoboszlait utánozta a lipcsei csapattársa + videó

Szoboszlai Dominik vezérletével az RB Leipzig 5-1-re kiütötte Sallai Roland csapatát, a Freiburgot a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében. Szoboszlai két gólt szerzett, az egyik után úgy örült, mint ahogy Cristiano Ronaldo szokott. A meccs után különös bizonyítékot szolgáltatott az RB Leipzig arról, hogy nem csak a magyar válogatott csapatkapitánya képes utánozni a portugál zseni örömét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 7:26
RB Leipzig - Celtic Glasgow
RB Leipzig-Celtic Glasgow Fotó: JAN WOITAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Német Kupa első elődöntőjében az RB Lepzig idegenben 5-1-re kiütötte a Freiburgot . A lipcseiek harmadik gólját szerezte, aki lemásolta gólörömét, a végeredményt a magyar válogatott csapatkapitánya állította be 11-esből. Szoboszlai és a Leipzig szárnyalását a helyszínen követte Joachim Löw, a 2014-es vb-n aranyérmes német válogatott szövetségi kapitánya.

RB Leipzig - VfB Stuttgart
Szoboszlai parádézott a Freiburg ellen. Fotó: AFP/Hendrik Schmidt

Löw talán azt is láthatta, amint a látványos lipcsei ünneplés kellős közepén hirtelen újra előkerül Szoboszlai Ronaldót idéző gólörömre. A lipcsei tábor előtt ünneplő csapat középcsatára, Chritopher Nkunku ugyanis lemásolta a mérkőzés közben bemutatott ikonikus mozdulatot, és ki máshoz, mint Szoboszlaihoz fordult a gólöröm bemutatása után. Íme a jelenet:

A Német Kupa szerdai elődöntőjében a bajnokságban kiesés ellen küzdő, a tabella 15. helyét elfoglaló Stuttgart és a kilencedik helyen álló Eintracht Frankfurt csap össze egymással Stuttgartban.

Borítókép: Szoboszlait utánozta a csapattársa (Fotó: Europress/AFP/Ian Woitas)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.