Így bulizott Szoboszlai vezérletével a Lipcse az öltözőben + videó

Óriási bulit csapott a Lipcse futballcsapata az öltözőben, miután szombat este 2-0-ra legyőzte az Eintrach Frankfurtot a Német Kupa döntőjében, s ezzel megvédte a tavaly megszerzett címét. A fináléban gólt szerző Szoboszlai Dominik az ünneplésben is főszerepet játszott, az pedig jelzésértékűnek tekinthető, hogy Christopher Nkunku a színpad felé lökte őt, így Szoboszlai vezette a Lipcse csapatát a díjátadóra.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 9:45
null
Névtelen terv - 1
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Lipcse Nkunku és góljaival megnyerte a Német Kupa döntőjét a berlini Olimpiai Stadionban. A 22 éves középpályás 1988-as gólja óta az első magyarként talált be a fináléban, s nemcsak a meccsen töltött be fontos szerepet, hanem az utána kialakult lipcsei buliban is. Szoboszlai az elsők között öntötte nyakon sörrel a sajtótájékoztatón Marco Rose vezetőedzőt, és az öltözőben is hangadó volt.

Szoboszlai Dominik magasba emeli a Német Kupát. Fotó: Europress/AFP/Odd Andersen

A Lipcse játékosai a futballvilágban elterjedt slágerre, a Freed from desire című számra buliztak az öltözőben az asztalt csapkodva, ugrálva, énekelve. A dal elsősorban az írek által terjedt el, akik legendás játékosukat, Will Grigget éltették, kicsit átköltve a refrént Will Grigg’s on Fire-re. Szoboszlai és társai előadásában ez természetesen már úgy hangzott, hogy Leipzig on fire…

Szoboszlai a díjátadón is vezér lett, ő sétált fel elsőként a színpadra, mögötte sorakozott fel a Lipcse többi játékosa. Az jelzésértékűnek is tekinthető, hogy a magyar játékos nem magától állt a csapat élére, hanem a döntőben az első gólt szerző, általánosságban a csapat legjobbjának tartott francia válogatott Christopher Nkunku lökte maga elé Szoboszlait.

Íme a jelenet, s a díjátadó, amely során csapatkapitányként emelte magasba a kupát:

Szoboszlai menedzsere reagált a pletykákra

Szoboszlai lipcsei szerződése 2026-ig szól, de pályafutása eddigi legjobb idénye után (46 meccs, tíz gól, 13 gólpassz) sok csapat érdeklődését felkeltette, legtöbbet az angol Newcastle United vételi szándékáról lehetett hallani. Reagált a játékos jövőjéről szóló pletykákra a menedzser, Esterházy Mátyás, aki szerint Szoboszlai minden szempontból jó helyen van Lipcsében.

– Nem tervezünk semmilyen bejelentést, 2026-ig szerződése van, és nagyon jól érzi magát – jelentette ki Esterházy Berlinben a Sportálnak. – Az édesapjával együtt úgy gondoljuk, hogy rengeteget tud itt még fejlődni, úgyhogy semmilyen konkrétumról nem tudok egyelőre beszámolni. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik a kupával és az öltözőben, ünneplés közben (Forrás: Instagram/Leipzig) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.