Nagy változások a Diósgyőrnél, cél a biztos bennmaradás + videó

Eddig hat futballista érkezett és hét távozott az élvonalba az NB II bajnokaként feljutó DVTK-nál, tehát nagy a jövés-menés, aminek még nincs vége. A Diósgyőr célja a stabil bennmaradás az NB I-ben, ehhez most a magyaroknál olcsóbb és egyszerűbben megszerezhető külföldi játékosokra is szükség lesz, de hosszú távon változhat a stratégia. A 36-szoros válogatott Koman Vladimir is távozhat a nyáron. Marad viszont Kuznyecov Szergej vezetőedző.

Magyar Nemzet
2023. 06. 27. 15:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába jutott fel az NB II bajnokaként a Diósgyőr az élvonalba, a klub vezetői úgy értékelték, hogy nagy változásokra van szükség a keretben, ezért máris hatan érkeztek a csapatba, miközben heten távoztak. Mint azt Bajúsz Endre sportigazgató a keddi sajtótájékoztatón felfedte, még két-három játékostól megválnak, 24-26 fős keretben gondolkodnak, és egészen az átigazolási piac szeptember 6-i nyitvatartásáig lehetnek mozgások.

– Többkörös kiválasztás után ültünk le tárgyalni, a játéktudás mellett annak is utánajártunk, milyen személyiséggel rendelkezik a kiszemelt, hogyan viselkedett korábbi klubjaiban – árulta el a sportigazgató. – Az igazolásoknál jó játékosokat kerestünk, azt néztük, hogy ki milyen teljesítményre képes, és megfelel-e a vezetőedző elképzeléseinek. Sokkal egyszerűbb és olcsóbb külföldi játékosokat szerződtetni, mert nem szeretnénk senkit sem kivásárolni a futó szerződéséből. De azt már most el tudom mondani, hogy hosszú távon ez meg fog változni.

Az állandóságot Kuznyecov Szergej vezetőedző képviseli, akivel szerződést hosszabbított a klub. – Majdnem új csapatot kell építeni, nincs sok időnk, de keményen dolgozunk, mert már az első meccsen olyan csapatot akarok kiállítani, amelyik csak a győzelemre játszik – jelentette ki Kuznyecov, aki örül annak, hogy az érkezők illenek az általa képviselt stílusba, és azt is elmondta, hogy fontos szempont volt, hogy mi a játékosok motivációja: – Két játékossal már majdnem megegyeztünk, de azt éreztem, hogy őket a pénz érdekli.

Ami a célokat illeti, Bajúsz Endre a biztos bennmaradást fogalmazta meg. – A stabil bennmaradás a célunk, de mivel 12 csapatos a mezőny, két-három győzelem után a dobogót, két-három vereséget követően pedig a kiesést latolgatják majd az újságcikkek – fogalmazott a sportigazgató. – Tehát a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámot.

Elhangzott az is, hogy a DVTK legismertebb játékosa, Koman Vladimir is távozhat a nyáron: a 36-szoros válogatott középpályás jelenleg csapatot keres magának, és ha sikerrel jár, szabadon mehet, erről már az előző idény végén megállapodás született.

A DVTK egyéni edzésekkel kezdte el a felkészülést, múlt hétfőtől pedig már együtt edz a csapat, s hamarosan Ausztriába utazik edzőtáborba.

– Természetesen ilyenkor fáradtak a lábak, de ennek van itt az ideje, most tudjuk megszerezni a kellő erőállapotot annak érdekében, hogy a bajnokságban eredményesek legyünk. Időre van szükség, hogy összeszokjunk az új játékosokkal, és a bajnoki nyitányra jó egységet alkossunk – nyilatkozta Holdampf Gergő csapatkapitány.

Borítókép: A DVTK idénynyitó sajtótájékoztatója (Fotó: DVTK)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.