A kassaiak nyerték a testvérháborút a DVTK bajnoki főpróbáján

Az NB I újonca, a Diósgyőr lejátszotta az utolsó felkészülési mérkőzését a bajnoki rajt előtt. Testvércsata dúlt a pályán, hiszen a DVTK és az FC Kosice között nagyon szoros kapcsolat alakult ki. A DVTK Arénában lejátszott meccset a szlovák együttes nyerte meg 1-0-ra.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 20:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK lejátszotta az utolsó felkészülési mérkőzését a labdarúgó NB I jövő heti rajtja előtt. Az ellenfele a szlovák testvércsapata, az FC Kosice volt, és a találkozóra 1055 néző volt kíváncsi a helyszínen. Az első félidőben nem született gól, de a szépszámú közönség tapssal díjazott több szép megoldást is, például Rudi Pozeg Vancas kapufáját. A szünet után a vendégek szerezték meg a vezetést, majd lőttek egy kapufát is, míg a DVTK csak a gólvonalig jutott. 

 

A gól az 53. percben született meg: miközben Klimovich sérülés miatt lent maradt a földön a félpályánál, a vendégtámadás ment tovább, és a bal oldali beadást a rövid oldalon becsúszva érkező Zan Medved közelről a hálóba kotorta. A Diósgyőr ezzel a csapattal kezdte el a mérkőzést: Karlo Sentić – Farkas Dániel, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Godfrey Bitok Stephen – Vladislav Klimovich, Alexander Vallejo, Rudi Požeg Vancaš – Lukács Dániel, Marin Jurina, Jérémie Obounet, csereként pályára lépett Bright Osagie Edomwonyi, Lőrinczy Attila, Argyris Kampetsis Holdampf Gergő, Bényei Ágoston és Pernambuco is.

 

Borítókép: A diósgyőriek lendületesen futballoztak (Forrás: Dvtk.eu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.