A kicsit dühös magyar nők voltak a sztárok ma Krakkó főterén

Úgy néz ki, magyar sportág a teqball. A krakkói Európa Játékokon még pénteken vegyes párosban Katz Balázs és Vasas Lea lett az aranyérmes, ma pedig a női párosok mezőnyében Vasas Lea és Janicsek Zsanett diadalmaskodott.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 18:19
JANICSEK Zsanett
Krakkó, 2023. július 1. A gyõztes Vasas Lea (b) és Janicsek Zsanett a teqball nõi páros versenyének eredményhirdetésén az Európa Játékokon Krakkó fõterén 2023. július 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janicsek Zsanett és Vasas Lea a szombati program folyamatos csúszása ellenére kiváló és koncentrált játékkal két játszmában nyerte meg negyed-, majd elődöntőjét, a fináléban viszont megszenvedett a Barabási Kinga, Dakó Katalin romániai párossal. A Krakkó főterén felállított centerpályán telt ház előtt játszott fináléban az első szett 12-5-ös magyar sikerrel zárult, a másodikat azonban 12-9-re az ellenfél nyerte. A döntő játszmát aztán 12-8-ra húzták be Janicsekék, így megnyerték az Európa Játékokat, amely a sportág Európa-bajnoksága is egyben.

– A döntőig nagyon jól játszottak a lányok és a döntő eleje is sima volt. Sajnos a második szettben volt egy kis összekülönbözés, nem volt megértés a lányok között. Azt láttam akkor az arcukon, hogy kicsit dühösek lettek és elment a fókusz, de a harmadikra sikerült visszarázódniuk – fogalmazott Bajor Gábor szövetségi kapitány.

Ez volt a magyar küldöttség 32. érme, és a nyolcadik aranya az Európa Játékokon.

Borítókép: A győztes Vasas Lea és Janicsek Zsanett a teqball női páros versenyének eredményhirdetésén az Európa Játékokon, Krakkó főterén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.