Az orosz medvének még várnia kell a magyar Adoniszra

Fucsovics Márton erőnléte előtt már többen tisztelegtek, most mi is megemeljük a kalapunkat a 31 éves teniszező előtt, aki kevesebb, mint egy nap leforgása alatt játszott két meccset a wimbledoni teniszbajnokságon. A Griekspoor ellenit megnyerte, az amerikai Giron ellen is közel volt a győzelemhez, de a harmadik játszmát szettelőnyről elveszítette. A mérkőzés sötétedés miatt félbeszakadt, pénteken dől el, hogy összejön-e Fucsovics találkozója Danyil Medvegyevvel, akinek egyébként szintén félbeszakadt a Mannarino elleni mérkőzése.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 22:02
Tennis: ATP Tour - Stuttgart
Tennis: ATP Tour-Stuttgart 16 June 2023, Baden-Württemberg, Stuttgart: Tennis: ATP Tour - Stuttgart, Singles, Men, Quarterfinals. Fucsovics (Hungary) - Fritz (USA). Marton Fucsovics in action. Photo: Marijan Murat/dpa (Photo by MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kellemes emlékeket őriz a wimbledoni teniszbajnokságról. Tíz évvel ezelőtt, a juniorok között nyert, tavalyelőtt bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az azóta Grand Slam-rekorderré avanzsált Novak Djokovics állta az útját. 

Tennis: ATP Tour - Stuttgart
Fucsovics remekül játszott, különösen a második szettben                                 Fotó: Europress/AFP/Marijan Murat

Az idei élménye biztosan dobogós a jelenkor legjobb magyar teniszező praxisában. Fucsovics kedden lépett először pályára, a holland Griekspoor ellen, ám a meccset szétszabdalta az esőszünet, a két játékos meccsét másnapra halasztották, majd szerda este negyed tíz előtt pár perccel ütötte be a meccslabdát a 31 éves magyar játékos. Ekkor már tudta, hogy kevesebb, mint huszonnégy óra múlva újra jelenése van, ezúttal az amerikai Marcos Giron ellen. Igen ám, de a meccs kezdete az eredeti kezdési időponthoz képest több mint három órát csúszott. 

Így amikor tegnap este negyed nyolc előtt elkezdődött Fucsovics második mérkőzése Wimbledonban, lehetett sejteni, hogy egyhamar nem ér véget, de végül Fucsovics alaposan belehúzott, az első szettet rövidítésben, a másodikat sokkal simábban nyerte meg, és a folytatásban brékelőnybe került. Itt azonban lelassult a lendület, az amerikai visszakapaszkodott, átvette a vezetést, így Fucsovics 4:5-nél a szettben maradásért adogatott, és ez nem sikerült neki. az amerikai szépített. A simának tűnő meccs egy csapásra szorosabb lett. De nem folytatták a felek (talán jobb is), mert sötétedés miatt a mérkőzésvezető félbeszakította a meccset, amit pénteken folytatnak.

Így akár össze is jöhet Fucsovics találkozója az „orosz medvével”, a korábbi világelső Danyiil Medvegyevvel a következő fordulóban. Medvegyev meccse a francia Mannarino ellen szintén sötétedés miatt szakadt félbe. Az orosz az első két szettet megnyerte, a harmadikban 4:4-re álltak a felek a szünet előtt. 

Wimbledoni teniszbajnokság, férfi egyes, 2. forduló: Fucsovics (magyar, 67.)–Giron (amerikai, 65.) 7:6, 6:3, 4:6 - félbeszakítva.

Borítókép: Fucsovics a második fordulóban eddig egy szettet veszített Wimbledonban (Fotó: AFP)

Fucsovics következő lehetséges ellenfele a közelmúltban dicsérte a magyar Thor kidolgozott izmait:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.