Csercseszov nem gondol a lemondásra a megalázó vereség után

A Ferencváros a feröeri Klaksvík elleni hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereség után kiesett a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből. A nem várt kudarc után az FTC edzője, Sztanyiszlav Csercseszov magára vállalta a felelősséget.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 20:59
Sztanyiszlav Csercseszov Ferencváros
Fotó: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon mi lehet a magyarázat a Ferencváros nem várt gyengeségére? – tette fel a kérdést az M4 Sport riportere Sztanyiszlav Csercseszovnak a feröeri KÍ Klaksvík elleni 3-0-s hazai vereség után. Az orosz edző magára vállalta a felelősséget. – Ez nem a játékosok hibája, az enyém, én nem készítettem fel őket rendesen – kezdte majd kijelentette, hogy nem fordult meg a fejében a lemondás gondolata. Csütörtökön délelőtt fél tizenegykor edzést vezényel a csapatának. Arra a kérdésre, hogy volt-e bármilyen előjele a mostani harmatos játéknak, Csercseszov így válaszolt. – Nem egyszerű a helyzetünk, sok új játékosunk van, de ez nem ok arra, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk – mondta az FTC edzője. Majd hangsúlyozta, nem másra, csakis magára dühös.

A sajtótájékoztatón is hasonló kérdéseket szegeztek az orosz mesternek, ott így fogalmazott.

– Ha nem sikerül a pályán tiszta fejjel kivitelezni, amit elképzeltünk, akkor megtörténik ilyen a sportban. Ez mindannyiunknak szörnyű este, aludnunk kell erre egyet, és utána hideg fejjel kielemezni a történteket. Ma egy álom véget ért, hiszen a Bajnokok Ligája-csoportkör lett volna a célunk. De tavaly is ért minket csalódás a BL-selejtezőben, aztán mégis az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutottunk. Én most sem fogom feladni – szögezte le Sztanyiszlav Csercseszov, aki az évekkel ezelőtt Thomas Dolltól megszokott kifogást is elővette:

Hét új játékos érkezett, őket még nem volt idő beépíteni.

Borítókép: Csercseszov dühös önmagára (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.