Klopp szerint Szoboszlai hamarosan mindenkit lenyűgöz a pályán

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a klub honlapjának adott interjúban értékelte az első néhány nap munkáját, beszélt a két új játékos, Alexis Mac Allister és Szoboszlai Dominik csatlakozásáról, és a Liverpool várható taktikájáról is. Az interjú végén pedig megosztott egy magánéletében történt eseményt is, amely számára az utóbbi harminc év legszebb élménye.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 8:19
Liverpool FC v Brentford FC - Premier League Jürgen Klopp
Liverpool manager Jurgen Klopp celebrates during the Premier League match between Liverpool and Brentford at Anfield, Liverpool on Saturday 6th May 2023. (Photo by Mike Morese/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp elégedett az első napok után – ez derült ki abból az interjúból , amelyet a Liverpool menedzsere a klub honlapjának adott. A játékosok első csoportja szombaton tért vissza az AXA edzőközpontba, őket kedden követték azok a csapattársaik, akik a nyár elején hazájuk válogatottjában szerepeltek, köztük az újonnan szerződtetett Alexis Mac Allister és Csütörtökön reggel edzett együtt először a teljes keret, már csak nem felmérésekkel telt az idő, és ezzel a menetrend a következő fázisba lépett Kirkbyben.

Fotó: Twitter/Liverpool FC

Jürgen Klopp az interjú elején hangsúlyozta, hogy nem fokozatosan kezdték el a munkát, hanem azonnal teljes intenzitással, és az első tapasztalatok nagyon kedvezők. Néhány sérült ugyan még hiányzik, de jók az edzések, jó az intenzitás, jó a hangulat, jó az időjárás, tehát nincs oka a panaszra. A lényeg az, hogy a labdarúgók mind kiváló állapotban tértek vissza a pihenőt követően a klubba. Ezután kérdésre válaszolva tért ki a két új szerzeményre, Alexis Mac Allisterre és Szoboszlai Dominikra:

–  Nagyon boldog vagyok, hogy itt vannak, két nagyon jó játékosról van szó. Azonnal a beceneveiken gondolkodtam, és arra gondoltam, hogy a Gary remek becenév lenne Alexisnek. Nagyon jól futballozik, nyilván ugyanúgy, mint Dom. Elég egyértelmű voltam a kiválasztásukkor, őket akartuk, a fogadtatásuk is jó volt. A fiúk értenek a futballhoz, így azonnal látták, remek játékosok érkeztek közéjük. Nem kell hozzá sok idő, hogy a pályán is lenyűgözzenek minket.

 

A német menedzser szerint félreértés, hogy meccsre kész állapotban kell visszaérkezniük a labdarúgóknak. Nekik pihenten kell jelentkezniük az első edzésen, a szakmai stáb pedig majd felhozza őket a tökéletes szintre a szezon kezdetére. Intenzív felkészülést ígért, az általa preferált letámadásról pedig ezt mondta:

– Van néhány elem, amire mindig szükségünk lesz, de bármit is játszunk, a letámadásokon sok múlik. Remélem, nem sokszor kell alkalmazni, mert azt akarom, hogy mi birtokoljuk a labdát, majd a végén a kapuba lőjük azt! Ez nem mindig működik ilyen egyszerűen, ezért dolgoznunk kell a védekezésen, a támadáson. Ismerjük a problémáinkat, és ezeken dolgozunk.

 

 Végül szóba került az ő szabadsága is, amelynek az idején nagypapa lett.

– Végre nemcsak úgy nézek ki, hanem az is vagyok, és ez nagyszerű érzés! Tökéletes ez a nyár. Igazi áldás, hogy körülbelül négy hétig együtt lehettünk, és láthattuk őt növekedni az oldalvonal mellett maradva, de részt véve benne. Egyszerűen gyönyörű, a legszebb dolog, amit talán az elmúlt harminc év alatt tapasztaltam, hogy egy ilyen kis csodálatos embert köszönthetek.

Borítókép: Jürgen Klopp is nagyon várja Szoboszlaiék bemutatkozását (Fotó: NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.