Megdőlt Agassi rekordja, de ez önmagában nem ért győzelmet

Danyiil Medvegyev komoly bajban, szetthátrányban volt a wimbledoni meglepetésember, Chris Eubanks ellen, de fordított és bejutott az elődöntőbe, ahol a világelső Carlos Alcaraz vár rá.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 20:22
Tennis: Carlos Alcaraz VS Holger Rune
Tennis: Carlos Alcaraz VS Holger Rune Fotó: TETSU JOKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves amerikai Chris Eubanks a 12. kiemelt brit Cameron Norrie és a világranglista-5. Sztefanosz Cicipasz kiejtése után abban a tudatban lépett pályára, hogy ha a negyeddöntőben legyőzi a világranglistán harmadik Danyiil Medvegyevet, akkor  Goran Ivanisevics után ő lesz a második olyan teniszező, aki világranglista-40-en kívüliként három top 20-as riválist is legyőz Wimbledonban, emellett a harmadik olyan – John McEnroe és David Nalbandian után –, aki első angliai Grand Slam-viadalán elődöntőbe jut.

Medvegyevnek öt szettre volt szüksége az elődöntőbe jutáshoz. Fotó: Glyn Kirk

Az esélye megvolt a bravúrra, az első szett elvesztése után fordított, és már csak egy játszmát kellett volna nyernie ahhoz, hogy beérje a McEnroékat. Eubanks mindeközben megdöntötte Andre Agassi rekordját, és Wimbledonban már több mint 317 nyerőt ütött, de ez sem volt elég a győzelméhez. Medvegyev a negyedik felvonás rövidítésben kiegyenlítette a szettarányt, majd a döntő játszmában magabiztosan teniszezve zárta le a háromórás negyeddöntőt.

Medvegyev ellenfele a világelső Carlos Alcaraz lesz az elődöntőben. A spanyol tinédzser alig hagyott valami reményt a dán Holger Runének, legalábbis a 3-0-s szettarány erre enged következtetni. 

A másik ágon a Grand Slam-rekorder Novak Djokovics ellenfele az olasz Jannik Sinner lesz a döntőbe jutásért.

Wimbledoni teniszbajnokság, férfi egyes negyeddöntő: Medvegyev (orosz, 3.)–Eubanks (amerikai) 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (7–4), 6:2, Alcaraz (spanyol, 1.)–Rune (dán, 6.) 7:6 (7–4), 6:4, 6:4.

Borítókép: Alcaraz is bejutott az elődöntőbe (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.