Németh Krisztián a szerénység mintaképe, Bognár nem volt felturbózva

Igazságos döntetlen született. Mindkét vezetőedző, Horváth Dávid és Bognár György is így értékelte a labdarúgó NB I 2023–24-es idényének nyitómérkőzését, az 1-1-re végződött MTK–Paks találkozót.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 8:11
Bognár György, MTK-Paks
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két gól született az MTK–Paks (1-1) idénynyitón. Németh Krisztián látványos góllal szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a csereként beállt Böde Dániel egy kavarodás után szinte a gólvonalról kotorta a hálóba a labdát. Németh találatánál nem is maga a gól, hanem előtte a gólpassz volt bravúros, ahogy Németh Krisztián is elmonda. 

– A gólpassz volt a nehezebb, szerencsére a védő pajtás észrevett, és zseniális labdát kaptam tőle – dicsérte Németh Bobál Dávidot a Sportalnak nyilatkozva. Bizony, igaza van.

 

Gólra gól, de nem úgy, ahogy Horváth Dávid szerette volna

– A gólra gólt kellett volna szerezni – jegyezte meg a találkozó után Horváth Dávid. S az MTK ifjú mestere nyilván nem Böde góljára gondolt. Ki is mondta, hogy hiányérzete van. Németh Krisztiánt azért megdicsérte, s úgy látja, jó a csapat összetétele.

– Az idősebb és a fiatalabb játékosok közötti egyensúlyra törekszünk. Krisztiánra nagy szükségünk van, szép gólt szerzett ezúttal is. Egy ponttal rajtoltunk, de a célunk nem változik, stabil NB I-es tagságot szeretnénk kivívni.

 

 

Összeveszés biztosan nem lesz belőle

Bognár Györgynek több szempontból is különleges volt az MTK elleni meccs. Az MTK a mai napig a szíve csapata, miként egy éve elmondta, csak az MTK kedvéért volt hajlandó elhagyni a Paksot. Aztán nem jött be a számítása, az ősszel felmondtak neki, s visszatért Paksra. S ha ez nem lenne elég, István fia az MTK-ban focizik.

– A magam részéről nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget ennek. Összeveszés biztosan nem lesz belőle. De egyik gyerekemmel sem turbózzuk túl ezeket a mérkőzéseket – mondta a mérkőzés után Bognár György. Majd a meccsre rátérve kimondta: igazságos döntetlen született.

– Egyik csapat sem volt jobb a másiknál, fogalmazzunk úgy, vérszegény mérkőzés volt ez a mostani. A védelmünket az élet állította össze, gyakorlatilag három hátvédünk maradt. Mégis a támadójátékunkkal voltam elégedetlen. A befejezéseknél sokkal jobban kellett volna koncentrálni, akkor talán nyerhettünk volna. Azért nem nyertünk, mert kevés helyzetet alakítottunk ki, szokott öt-hat gólszerzési lehetőségünk lenni, ezúttal nem volt. Szélről nem igazán tudtuk megbontani az MTK-t. 

Ma két mérkőzéssel folytatódik a meglehetősen szétszabdalt első forduló.

Az MTK–Paks találkozó összefoglalója:

NB I, 1. forduló

Péntek:
MTK–Paks 1-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2223 néző, jv.: Farkas, gólszerzők: Németh K. (49.), illetve Böde (65.) 

Szombat:
Diósgyőr–Puskás Akadémia 18.00 (tv.: M4 Sport)
Újpest–Fehérvár 20.15 (M4 Sport)

Vasárnap:
Zalaegerszeg–Kisvárda 20.00 (M4 Sport)

Hétfő: Debrecen–Mezőkövesd 20.00 (M4 Sport).

Szeptember 27., szerda: Ferencváros–Kecskemét 19.00. 

Borítókép: Bognár György jó ismerősként tér vissza a Hidegkuti-stadionba (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.